Undersøgelse: Kvinder er bedre til at tilgive utroskab end mænd

Mænd er mest utro, og kvinder er bedst til at tilgive

Der kan være mange årsager til, at et par vælger at gå fra hinanden – hun brokker sig for meget, han rydder ikke op efter sig, hun vil hellere hygge sig med sit sexlegetøj, sin vibrator end hans underliv, han har opgivet al romantikken, osv. Men en af de største årsager til skilsmisse er, måske ikke overraskende, utroskab.

Utroskab er aldrig okay, og gør altid ondt på den anden i forholdet, hvis tillid er blevet brudt. Særligt slemt står det til, hvis du som kvinde deler dobbeltseng med en anden end din mand, for en undersøgelse viser nemlig, at mænd har væsentligt sværere ved at tilgive utroskab end kvinder har.

I undersøgelsen fremgik det, at flere kvinder end mænd var villige til at tilgive og forsøge at reparere på parforholdet. Mænd var derimod i mindre grad villige til at arbejde for parforholdet og valgte i stedet meget ofte at lade sig skille.

Undersøgelsen viste også, at fælles børn var den vigtigste faktor som spillede ind, når det handlede om at give parforholdet endnu en chance efter utroskab.

Det kan være svært at pege på nøjagtigt hvorfor utroskab opstår. Det kan naturligvis skyldes forelskelse og fascination af et andet menneske, men det er vores erfaring, at det i ligeså høj grad kommer sig af, at der mangler noget i parholdet derhjemme. I et velfungerende parforhold er det nemlig heldigvis de færreste der kaster sig i armene på en tredjepart.

For at undgå utroskab er det vigtigste råd at huske hinanden. Især i det daglige, midt i hverdagsræset, kan mange af os glemme at anerkende vores partner, give komplimenter og forkæle vores udkårne. Tænk tilbage på dengang i mødte hinanden. Tænk på, hvordan du formentlig gjorde dig umage med alt lige fra havde du sagde, til hvad du havde på af tøj. Midt i dagligdagen er det let at komme til kun at tale om børn og støvsugning, ligesom du måske går med kedeligt joggingtøj det meste af tiden. Det kan være en god øvelse at forestille sig, at I lige har mødt hinanden og igen skal forsøge at gøre indtryk og imponere hinanden.

Hvis alt er godt på hjemmefronten, så er risikoen for utroskab væsentligt lavere. Og hvis et velfungerende parforhold ikke er nok til at holde din partner fra andre kvinder eller mænd, så var det formentlig gået galt før eller siden alligevel. Så vil du undgå utroskab er det vigtigste råd at tage med, altså at gøre sig umage i det daglige.