Så sundt er sex

De fleste har nok hørt, at sex er sundt, det er der ikke den store tvivl om. Men hvorfor er det egentlig at sex er sundt? Der bliver løbende lavet undersøgelser omkring vores sexliv, og disse viser, at et gennemsnitligt sameleje varer lidt over 5 minutter. Så selvom man naturligvis forbrænder kalorier af ved at have sex, er det ikke den overskyggende grund til at det er sundt.

Så selvom det nok ikke er den mest effektive slankekur at dyrke sex, så er der mange gode grunde til at gøre det. Herunder følger et par af årsagerne til, at I roligt kan komme i sving i soveværelset, eller hvor I nu har lyst.

Der tales rigtig meget om stress, og der er rigtig mange mænd og kvinder der går rundt og er stresset, hvilket kan være alt fra familieforhold til ens arbejde. Sex sænker stressniveauet, så hvis du døjer med stress, er der altså mulighed for at gøre det lidt mere til at bære.

Sex sænker blodtrykket, hvilket er godt for kroppens generelle helbred og i princippet mindsker risikoen for hjerteproblemer hvilket blandt andet hænger sammen med hormonet oxytocin.

Der er også lavet undersøgelser der viser, at sex kan have en forebyggende effekt i forhold til depressioner. Det antidepressive stof serotonin stiger efter sex, hvilket skulle skyldes sammenhængen. Det kan naturligvis nok heller ikke udelukkes at det kan hænge sammen med et sundt parforhold.

I den lidt mere kuriøse afdeling menes det at man bliver ældre hvis man dyrker regelmæssig sex. En undersøgelse siger at sex omkring 100 gange om året, kan give 8 års længere levetid. Der er også nogen der mener, at sex har en forebyggende effekt mod kræft hos kvinder. Disse er som nævnt i den mere kuriøse afdeling og bør nok ikke være den altoverskyggende grund til at dyrke sex.

Mange der har levet i et parforhold længe ved dog også, at det til tider kan være svært at finde gnisten frem, og der vil være perioder hvor det går op og ned med lysten. Skal der lidt krydderi til, findes der masser af erotiske hjælpemidler ligesom frækt lingeri, også kan gøre meget i mange tilfælde. Man kan naturligvis godt gemme sexlivet lidt væk, på grund af små børn osv, men det er vigtigt at man finder det frem igen.