Privat lån: Gør det smart, når du skal låne penge online!

Hvilken lånetype er bedst?
Der findes i dag en lang række udbydere af privatlån, som tilbyder forskellige lånetyper. Der er blandt andet SMS-lån, Kvik-lån, Forbrugs-lån, Bil-lån, Minilån, Onlinelån m.m. Den store forskel ligger typisk i behandlingstiden samt lånets beløbsstørrelse – f.eks. er minilån typisk et mindre lån på 4.000 kr., hvor behandlingstiden er ret hurtig, da lånebeløbet også er i den lave ende, hvorimod et forbrugslån eller billån kan være fra 50.000-500.000 kr. Ved de større lån kan renten til gengæld være billigere, da afdragsperioden typisk også er længere.

Det er dog ikke ensbetydende med, at et minilån er det smarteste at tage, hvis du skal bruge et mindre beløb. Ved mindre forbrugslån eller kviklån kan du f.eks. låne 5.000 – 10.000 kr. rentefrit i en given periode eller til en lav rente de første 6-12 mdr. Et typisk minilån på 4.000 kr. skal f.eks. være tilbagebetalt inden for 3 mdr. I nogle tilfælde kan det derfor bedre svare sig at låne 5.000 kr. og afbetale over 6-12 mdr., både for at få en lav månedlig rate, men samtidig en mindre rente.

Hvordan finder du smartest det bedste lån?
Det kan være en jungle at finde hoved og hale i, hvilken lånetype man skal vælge, når man skal optage lån til en ny bil, ferie, vaskemaskine eller til den store tandlægeregning. Der findes et hav af udbydere, hvorfor konkurrencen også er stor. I dag findes der derfor også en række sammenligningssider for dig, som skal låne penge online. En af dem vi har kigget på med et stort udvalg af låneudbydere i Danmark, er Laantildig.dk. Laantildig.dk tilbyder nogle af de bedste vilkår i forhold til beløbsstørrelse, renter og gebyrer. Derudover kan du læse råd og guides til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal låne penge online.