Angst psykolog i Århus kan hjælpe dig af med angsten

0

Angst er ved at blive en folkesygdom. Op mod hver femte dansker er blevet ramt af angst i løbet af det sidste års tid. Angst kan forekomme i forskellige former som blandt andet panikangst, socialangst, præstationsangst eller generaliseret angst. Fælles for alle de former er at kroppen reagerer, som var du udsat for fare. Det at kunne føle angst er egentlig en naturlig reaktion. Angsten bliver dog en udfordring, når kroppen reagerer voldsomt eller i en ekstrem grad, hvor du ikke bliver udsat for fare. Det kan f.eks. være ved præstationsangst, hvor du skal holde et oplæg i skolen eller på arbejdet for dine klassekammerater eller kollegaer. Det kan også være i form af socialangst, hvor du konstant får det ubehageligt, hvis du skal møde nye personer eller skal møde op til sociale arrangementer.

Symptomer på angst
Der findes en række hyppige symptomer ved angst, som kan forekomme individuelt, som en reaktion på angst. Nogle af de mest hyppige symptomer på angst er:

– Ualmindelig stor hjertebanken
– Svedeture eller voldsom ubehag af varme i kroppen.
– Rysteture, hvor din krop og særligt hænder begynder at ryste
– Mundtørhed, hvor du har svært ved at få et ord ud af munden
– Kvælningsfornemmelse, hvor du bliver kvalt eller har svært ved at trække vejret
– Søvnproblemer
– Tankemylder

Oplever du en eller flere af disse symptomer, kan det være en god idé at opsøge en specialiseret psykolog i lokalområdet. Er det f.eks. Aarhus kan det anbefales at kontakte Emil Rask, som er autoriseret angst psykolog i Århus.

Hvordan hjælper psykologen dig af med din angst?
Når angst psykolog Emil Rask behandler sine klienter i hjertet af Århus, arbejder han med, at du skal lære at forstå din angst. Her lærer du blandt andet om, hvornår angsten er hjælpsom og har en god grund til det. Du lærer desuden også om, hvornår den stopper med at være hjælpsom eller faktisk slet ikke er realistisk mere. Det kan være for svært for både voksne, unge og børn at sætte ord på, hvad de egentlig i virkeligheden er bange for, da det oftest kommer i form af nogle af de ovenstående symptomer eller ren modstand som “jeg kan ikke”.
Derfor kan det være sundt at arbejde sammen med en psykolog, som netop har ekspertisen og nogle effektive metoder til at blive mere komfortabel med sin angst, så den på denne måde både bliver mindre skræmmende og ukontrollerbar.

Leave A Reply

Your email address will not be published.