Styr på privatlån: Hvad er op og ned på lånetyperne

Der findes mange typer af lån, som hver især er til et givent formål. Når man bl.a. taler om finansiering til hus, ejerlejligheder – ja alt slags bolig, så beskæftiger man sig typisk med realkreditlån og boliglån. Realkreditlånet er det som man får adgang til via et af de flere realkreditinstitutter i landet, mens boliglånet bliver udstedt af den bank man vælger at handle med. Realkreditlånet udgør typisk omkring 80% af huskøbet. Hvordan man sorterer og vælger til og fra ved bolig- og realkreditlån er en sag for sig. For den jævne borger der er interesseret i at låne penge, er det typisk privatlån som man taler om.

 

Der findes flere typer af privatlån

Privatlån kan dække over mange forskellige typer af lån. Nogle navne som ofte bruges som synonym til privatlån, er forbrugslån, kviklån, minilån online lån osv. Selvom betingelserne for disse mange typer af privatlån kan variere en smule (Kviklån vil fx typisk have en hurtig behandlingstid, mens minilån er mindre lånebeløb), så ligner lånene stort set hinanden i funktion. Formålet med et privatlån er nemlig at man kan få penge mellem hænderne, til det man nu lige står og skal bruge finansiering til. Det kan være der skal bruges penge til noget forbrug såsom en stor begivenhed, eller en rejse sydpå. Det kan også være at man mangler finansiering til nogle faste udgifter og lignende, og derfor søger alternative finansieringsløsninger.

 

Interesseret i at låne penge?

Når man derfor søger efter et givent lån, og føler sig en smule overvældet af de mange begreber for lån som der efterhånden findes på nettet, så skal man bare huske på at de i princippet ligner hinanden rimelig meget. I hvert fald de lån som er tilgængelige via låneudbydere på nettet. Fælles for størstedelen af de lån man finder på nettet, er at de ikke kræver at man redegør for hvordan beløbet bruges, og at låneprocessen er forholdsvis enkel. Hos Lånespecialisten låner du penge nemt og hurtigt via vores sammenligningsplatform, der gør det muligt for dig at vælge blandt mange privatlån på en gang. Se om det er noget for dig, og om der findes en løsning som passer til dine behov.