Hver anden har ikke styr på pension

0

Pensionsopsparinger er noget der vedører os alle, og det er noget vi alle kommer til at tage stilling til. Det store problem er, at langt de fleste først for alvor begynder at tage stilling, når det enten er for sent, eller er lidt ved at være det. Tal fra Forsikring og Pension viser at omkring hver tredje ikke har styr på hvordan deres pension er skruet sammen, og hvor meget der rent faktisk er til pensionen, og hvem der får hvad, hvis man afgår ved døden inden pensionen. Dette tal er naturligvis utrolig højt og foruroligende, da mange nok foretrækker at have en viden om, hvad fremtiden kommer til at bringe i en eller anden forstand.

Der er dog også meget der tyder på at en tredjedel endda er lavt sat, for selvom det er godt hver trejde der ikke har styr på pensionen, så siger hver anden i en undersøgelse lavet af Epinion, at de ikke har det fulde overblik. Det kan altså godt være, at de er nogen klar over hvor meget de spare op, men det fulde overblik mangler. Det vil med andre ord sige, at selvom stort set alle skal på pension på et tidspunkt, så er der lige så mange der ikke har styr på deres pension, som det er, der har det.

Omtale hjælper ikke

Det er noget der er oppe og vende i medierne hvert år og ofte flere gange om året, alligevel er der ikke noget der tyder på, at det er noget der har en effekt. I løbet af de sidste mange år, er der nemlig ikke flere der har fået styr på deres pension – nærmere tværtimod. Der er stadig mange der slet ikke ved om deres pension er placeret i aktier, obligationer, ETF’er eller noget helt fjerde.

Bliv en del af de vidende

Hvis du er blandt dem der ikke har styr på hvordan din pension ser ud, så kan du lynhurtigt være blandt dem der har lidt styr på det. Du kan nemlig blot klikke dig ind på pensionsinfo.dk, der, kan du se hvor meget du har indbetalt og hvor meget du kan forvente at få udbetalt, når du er pensionsmoden.

Hvis du derimod gerne vil høre til blandt den halvdel, der har helt styr på det, så tag kontakt til dit pensionsselskab. De er til for dig, og selvom de naturligvis i høj grad arbejder for egen vindings skyld, så kan deres pensionsrådgivere som regel give et rimelig hurtigt overblik over din situation.

Leave A Reply

Your email address will not be published.