Gode råd inden valg af specialskole

Skal du have dit barn på specialskole? Så har du sikkert allerede fundet ud af, at det ikke er nogen nem beslutning af finde den rigtige skole. Men hvad gør man så? Og hvad skal man være opmærksom på, inden man vælger specialskole? Det kan du få nogle gode råd til i denne artikel. Vi gør opmærksom på, at valg af specialskole er en meget individuel beslutning, og derfor skal der i stor udstrækning tages højde for den individuelles behov og præferencer. Vi håber, at du vil læse med.

Hvordan er faciliteterne på specialskolen?

Først og fremmest bør du finde ud af, hvordan faciliteterne er på specialskolen. Tag på besøg på skolen og find ud af, hvordan forholdene er. Planlæg et besøg på skolen og få en rundvisning, så i kan se faciliteterne og være sikre på, at det er som det skal være. Sørg for at kigge efter, hvordan undervisningsfaciliteterne er. Er de moderne, og hvordan er brugen af IT i undervisningen? Sørg også for at kigge efter, om der er muligheder for at dyrke andre aktiviteter på skolen. Det kan for eksempel være, om der er fitnesscenter, en idrætshal eller lignende.

Hvad med undervisningen?

Hvordan er undervisningen? Det er rigtig essentielt. Er der for eksempel meget gruppearbejde, og hvordan er fokus på individet? Hvor mange lærere er der pr. elev? Alle disse spørgsmål bør I have svar på, da undervisningsdelen på en specialskole er enormt vigtig. I kan også forhøre Jer om, hvorvidt der er udflugter, samt om der bliver arbejdet med aktiv læring. Alle ting skal selvfølgelig tages ind i ligningen, om det passer til Jeres behov.

Geografien

Geografien har også noget skulle have sagt, når man skal vælge en specialskole. Hvor lang transport tid, skal der være på skolen, og hvordan kommer man derhen? Der er ofte gode muligheder for at blive bragt, når man går på en specialskole, og det er ikke sikkert, at det lige er behovet, at bruge mange timer i bil. Se derfor altid flere specialskoler, inden I beslutter Jer.

Som nævnt er det et meget individuelt, hvad der passer til en, når man skal vælge ny specialskole. Vi håber dog, at denne artikel har bragt nogle overvejelser op, inden I vælger skole.