Fordele og ulemper ved kviklån

Om at tage et Kviklån, fordele og Ulemper.

0

Fordele og ulemper ved kviklån

Der er således flere forskellige fordele og ulemper ved kviklån, hvorfor det er vigtigt at opveje fordele kontra ulemper i forhold til ens egen situation.

Om kviklån er en god idé eller ej, er et spørgsmål, hvor svaret ikke er entydigt. Det ville være det samme som at spørge om, man bliver tyk af at spise chokolade, hvilket jo heller ikke er et spørgsmål med et entydigt svar. Online lån kan være gode for nogle mennesker, samtidig med at det kan være en rigtig dårlig beslutning for andre.

Fordele

  • Man får udbetalt pengene hurtigt, således kan man bruge lånet til at betale en uventet regning, som man ikke havde budgetteret til.
  • Ofte skal man ikke stille sikkerhed til lånet, hvilket betyder, at det er nemt at optage kviklån.
  • Der er ikke nogen lang behandlings-proces, hvor lånet skal godkendes af banken.

Ulemper

  • At der ikke skal stilles sikkerhed, er dog ikke kun positivt, da dette også kan betyde, at mennesker, hvor økonomien ikke er i orden, også kan låne penge.
  • Renten er oftest højere end på et normalt banklån, hvorfor lånet i sidste ende vil være dyrere. Dette gælder især, hvis løbetiden overskrides.

Hvornår er det en god idé?

Der kan således både argumenteres for og imod ved nogle af de aspekter, der er ved kviklån. Der er dog en række forhold, der er gode at have i orden, hvis man ønsker at optage et kviklån. Således kan det være en god idé at optage en kviklån hvis:

  • Man har en fast indkomst hver måned, således at man er i stand til at betale det skyldige beløb tilbage, når løbetiden er udløbet.
  • Når man ikke har et lån et andet sted. – Det kan nemlig ikke anbefales at tage et lån, hvis dette lån skal bruges til tilbagebetalingen på et andet lån.
  • Hvis det lånte beløb skal bruges til at betale en uventet regning, eksempelvis til tandlægen. – Det kan ikke anbefales, at man låner penge til at finansiere et overforbrug, da dette blot vil føre til en ond cirkel.

Ovenstående viser, at der ikke er et entydigt svar på hvorvidt, det er en god idé at optage et kviklån eller ej. Det er en beslutning, som skal overvejes i forhold til den økonomiske situation, man befinder sig i.

Hvis du har besluttet dig for at optage et kviklån, da vil det være en god idé et se hvilke låneudbydere, der har de bedste låne vilkår. På siden Pengepiloten.dk, kan du finde ud af mere om forbrugslån, og se hvilke låneudbydere der findes.

Leave A Reply

Your email address will not be published.