Mads Andreas Olesen: Bitcoin – en fuser eller en raket?

Nytåret står for

0

Indlægget er skrevet af Mads Andreas Olesen i tråd med det nye indlæg på iværksætter bloggen, som netop handler om Bitcoin. Her på GratisNyheder kan du læse nedenstående lille indlæg om kryptovaluta og forhåbentligt blive interesseret i at lære meget mere.

Bitcoin stryger mod himlen

… Men skal man dække hovedet i frygt for at pinden falder til jords igen? I denne herlige nytårsanalogi, kan man vel uden slør insinuere, at der er dramatik omkring Bitcoin som koncept og så selvfølgelig selve kursen, der bærer den mere spekulative finansielle debat.

På bloggen Mads Andreas Olesen skrev Lars Holdgaard forleden Er Bitcoin mere end pris og hype?. Lars er en populær kryptovaluta-skribent, som iøvrigt står bag Dansk Bitcoinforening. Lars argumenterer, at emnet er blevet kritiseret for at være en bobbel, og et oversolgt koncept. Men ifølge Lars er der faktisk nogle interessante ting at hente ved kryptovaluta, som man måske ikke lige umiddelbart støder på i debatten. Særligt fremhæver Lars, at kryptovalutaen er bygget på Blockchain, som er en åben protokol. Det betyder, at den fungerer lidt ligesom email gør. Ingen ejer email. Du kan lave din egen email-udbyder i morgen, hvis du vil, men heller ikke du vil kunne privatisere og eje konceptet for dig selv. Du kender Gmail, Hotmail, osv. Det er allesammen services, som udnytter email-protokollen, men skulle en af dem lukke ned, forsvinder email-teknologien jo ikke.

 

Bitcoin er hvermandseje

Bitcoin er en hvermandseje, og måske netop derfor er det blevet adopteret overalt. Når ting demokratiseres, så bliver det folkebåret. Sådan gælder det også Blockchain. Bitcoin er altså bare en virtuel valuta, som kører på Blockchain-protokollen. Selvom Bitcoin ikke har en egentlig økonomisk grundværdi (fx er den Amerikanske Dollar baseret på guld), så kan man argumentere for, at Bitcoin baserer sig på folkelighed. Det er formentligt ikke et koncept, som kvantitativt tænkende finansielle rådgivere ville kunne billige, men ikke desto mindre, kan vi jo allesammen konstatere, at kryptovaluta er elsket af mange – og så længe folket holder hånden under Bitcoin, så er Bitcoin noget værd. Som Einstein teoretiserede, så er alt relativt – og værdier er også relative. Hvis vi har noget kært, så får det værdi.

 

Bitcoin omtalt på bloggen Mads Andreas Olesen

Hvis du har interesse i at blive klogere på kryptovaluta, så anbefaler vi at følge med på Mads Andreas Olesen – Blog om iværksætteri. Her finder du løbende viden om kryptovaluta, når bloggen inddrager uddybende vinkler fra eksperter med holdninger på sinde og ord på hjerte. Bloggen er til dén tid på dagen, hvor hjernen skriger efter tankeguf og viden-snacks fordi mediernes floskelfyld har gjort stimulans til en by i Rusland.

 

Dette indslag er bragt af Mads Andreas Olesen. Du finder gratis viden ved at klikke på en af ovenstående links i indlægget eller ved at benytte søgefunktionen her på GratisNyheder. I søgefeltet på GratisNyheder kan du eksempelvis søge efter “Kryptovaluta” eller “Iværksætter”, hvis du ønsker at læse lignende indlæg fra andre. Eksempelvis kan dette indlæg anbefales fra GratisNyheder.

Leave A Reply

Your email address will not be published.