Hvad er Kryptovaluta og Bitcoins?

0

Har du endnu ikke helt forstået princippet om kryptovalutaer?  Der er for tiden meget hype omkring dette, og nogen siger at det er fremtidens valuta. Derfor vil der her være en lille forklaring på den stigende trend, og nogle af de vigtigste detaljer om kryptovaluta og Bitcoins.

Hvad er kryptovaluta egentlig?

Først og fremmest skal kryptovaluta ses som en virtuel betalingsvaluta. Dette betyder, at den ikke fungerer på den traditionelle måde, men har lignende karakteristika. Det eneste, der adskiller de to transaktionsvalutaer fra hinanden, er, at kryptovalutaen foregår på virtuelle præmisser, hvorimod rede penge ikke gør.  

Med dette som udgangspunkt, er det også påkrævet, at du har en virtuel pung, hvis du skal handle med kryptovalutaer. Denne pung kan opbevare dine virtuelle valutaer. Disse kan du så bruge til fremtidige køb af diverse varer og tjenesteydelser.

Hermed skal du finde dig en forhandler af virtuelle valutaer, hvor du køber kryptovalutaen for kontanter. Når din kryptovaluta er købt, kan du indsætte dem i din virtuelle pung. Derefter kan bruge dem til hvad som helst. Transaktionerne foregår, som du ellers er vant til og kan bruges i hele verdenen.

Denne virtuelle pung foregår ligesom en netbank. Dette betyder, at der ikke eksisterer tredjeparter, som tager gebyrer for hver transaktion.

Men hvorfor er kryptovaluta så interessant?

I en længere periode har kryptovalutaen Bitcoin siddet på størstedelen af kryptovaluta-markedet, og er også fokuspunktet for denne artikel. Men det skal dog nævnes, at de tre største kryptovalutaer i skrivende stund er Bitcoin, Ethereum og Litecoin.

I Bitcoin-kategorien har man oplevet en gigantisk vækst, som meget få mennesker havde forudset. I 2014 oplevede Bitcoin en transaktionsvolumen, som oversteg finansieringsgiganten Western Union.

Denne vækst skyldes til dels, at der oftest er gebyrer og andet, der skal tillægges, når der overføres penge internationalt hos forskellige udbydere, hvilket ikke er tilfældet med Bitcoins.

En af de mest interessante tilgange til Bitcoin er, at hvis du havde siddet i år 2010 og investeret 630 kr., i Bitcoins var du multimillionær i dag. Det er noget, vi ikke har oplevet før. Firmaer som WordPress, Microsoft og andre forhandlere i hele verden er begyndt at acceptere denne virtuelle valuta, som en betalingsmetode.

Fordele og ulemper ved valget af kryptovalutaer.

Selvom kryptovalutaer, og især Bitcoins har været udbredt i en længere periode, er det stadig et forholdsvis nyt emne for de fleste dansker.  Endvidere er det også et emne, som er relativt teknisk at forstå og forklare. Dette kan forårsage misforståelser.

Som tidligere nævnt er nogle af de vigtigste fordele ved Bitcoins, at der ikke eksisterer tredjeparter såsom banker og at der ikke tages ekstra gebyrer for transaktioner, hvilket også er tilfældet for andre kryptovalutaer. Dog er Bitcoins og andre kryptovalutaer ikke den rene idyl.

Da kryptovalutaer stadig er en ny betalingsmetode, er den forholdsvis usikker og kan have op- og nedture i forhold til aktieværdien. Eftersom der eksisterer max 21 mio. Bitcoins og at den endnu ikke er mainstream, kan den være relativ volatil. Endvidere eksisterer der ikke konkrete internationale lovgivninger om Bitcoins, som også gør det mere usikkert.

 

Hvis du er interesseret i at læse mere omkring Bitcoins, anbefales det at du læser artiklen på Lånio.dk.

Leave A Reply

Your email address will not be published.