Solbriller til Børn

Børns solbriller og UV-beskyttelse

Børns solbriller og UV-beskyttelse

Ifølge eksperter bør børns solbriller blokere 99-100 procent af begge typer utraviolette stråler, nemlig UV-A og UV-B.

Du behøver ikke bruge meget på højkvalitets børne solbriller, der beskytter dine børns øjne mod skadelige UV-stråler.

UVA er mindre energi ultraviolet stråling, der kan trænge ind i huden og øjnene mere dybt. UVA stråler bruner din hud, men de forårsager også, at din hud rynker og viser andre tegn på “aldren”.

UVA stråler tegner sig for op til 95 procent af solens UV-stråling, der når Jordens overflade, ifølge Skin Cancer Foundation.

UVB er høj energi ultraviolet stråling, der får din hud til at brænde. Hornhinden blokkerer de fleste UVB stråler fra at komme ind i øjet og beskytter det indre øjenvæv fra disse høje energistråler. Men overeksponering for UV-lys kan forårsage en alvorlig og smertefuld “solskoldning” af hornhinden kaldet fotokeratitis, hvilket kan forårsage et midlertidigt tab af syn, der almindeligvis kaldes “sned blindhed”.

Ud over at forårsage øjenproblemer kan både UVA- og UVB-stråler forårsage hudkræft i ansigtet, herunder øjenlågens ømme hud og området omkring øjnene. UV-eksponering har også været forbundet med vækst på overfladen af ​​øjet kaldet pingueculae og pterygia.

Vær forsigtig med børns solbriller med etiketter, der siger linserne, “bloker UV stråler”, men angiv ikke den faktiske procentdel af UV-stråling, som linserne absorberer. I nogle tilfælde kan din øjenplejepraktiker bruge et optisk instrument til at bestemme det nøjagtige niveau af UV-beskyttelse, som barnets solbriller giver.

Vær også opmærksom på, at UV-stråling trænger ind i skyer. Opmuntre dine børn til at bære solbrillerne selv på overskyede dage for at beskytte deres øjne.