Det skal du opleve i Herning

Herning placerer sig lige i hjertet af Jylland. Kendt som bomuldsbyen på den jyske hede. Men Herning har oplevet en massiv udvikling i de senere år. Faciliteterne er blevet bedre, og store arrangementer af vidt forskellig art har fundet vej til det midtjyske, hvilket har øget kendskabsgraden betydeligt. I dag tænker man på Herning som et epicenter for kulturen og de store oplevelser. Derfor kan du også tillade dig at have forventningerne helt i top, når du kommer på visit. Men hvad byder Herning egentlig på af muligheder, og hvad må du under ingen omstændigheder gå glip af? Det får du en række eksempler på her.

Restauranter

Herning byder på et utal af gastronomiske oplevelser uanset præferencer og budget. Du kan blandt andet spise din frokost på en af de mange hyggelige caféer i og omkring centrum, hvor du kan vælge stort set alt på de varierede menukort.

Søger du en restaurant til et godt aftensmåltid, så finder du ligeledes et stort udvalg. Du kan vælge mellem en masse familierestauranter, hvor det er nemt at have børnene med. Du finder restauranter med udgangspunkt i forskellige madkulturer, og du finder etablerede restauranter, hvor kvaliteten og smagsoplevelsen er helt i top som eksempelvis A Hereford Beefstouw i Herning.

Shopping i bymidten

Herning er en pulserende by, hvor der er yderst favorable muligheder for at slippe det indre shoppe-gen løs. Herning Centrum byder på en af de smukkeste gågader i Danmark, hvor spændende og varierede butikker ligger side om side. Her er der alle muligheder for at alle, uanset alder, kan finde lige det, de står og mangler – og mere til. Herning City består nemlig af mere end 150 forskellige butikker.

En anden mulighed for at shoppe ligger i herningCentret. Det flotte center rummer 80 forskellige butikker, der både forhandler detail og dagligvarer samt forskellige spisesteder.

Sport i topklasse

Fra at have været en mindre spiller i den danske sportshistorie, er Herning i dag med helt i toppen. Efter fusionen med Ikast, der blev til FC Midtjylland, kan man i dag gå til sportsbegivenheder af den fineste slags. Håndboldholdet hører til i den bedste del af landets bedste række, og fodboldholdholdet kæmper ligeledes med om topplaceringerne. På det smukke MCH Arena kan man opleve noget af det bedste bold fra Superligaen, og i ny og næ er der også visit fra større europæiske modstandere. Et oplagt besøgsmål for sportsfanatikeren.

Koncerter og events

Herning har som nævnt satset hårdt på kultursiden, og takket være flere fine faciliteter, eksempelvis Jyske Bank Boxen, tiltrækkes der ofte store begivenheder til det midtjyske. Herning har blandt andet haft besøg af navnkundige kunstnere som Prince, Justin Bieber og Rihanna samt store sportsevents som EM i håndbold og snart VM i Ishockey.

Foruden BOXEN finder du også spændende koncerter i MCH Herning Kongrescenter.

Natur og kunst

Hernings kulturliv byder dog også på andet og mere end koncerter og sport. Du kan også nyde både smuk natur og betagende kunst.

Du kan blandt andet gå en tur i Knudmosen, der byder på smuk og speciel natur. Viser vejret sig fra sin bedste side, kan du også tage en dukkert i Fuglsang Sø, hvor der altid er mange mennesker, der enten bader eller fisker.

Er vejret mere til oplevelser indendørs, må du ikke snyde dig selv for et besøg på kunstmuseet HEARTS. Med hele 5.600 kvadratmeter er der masser af plads til kunstneriske armbevægelser, og du finder et hav af interessante udstillinger og kunst af både lokal og international karakter.