Få et overblik over de vigtige lånebegreber

0

Der kan være flere grunde til at man står i en situation, hvor det er nødvendigt at tage et lån som privatperson. Det kan være hvis man skal finansiere større udgifter, skal bruge penge til forbrug, eller ønsker at have et større råderum i ferien eller i slutningen af måneden. Årsagerne til at man undersøger hvilke lånemuligheder der findes på markedet kan være mange, og er forskellige fra person til person. Helt centralt er dog at man har styr på hvilke låneløsninger der foreligger – og dette forudsætter at man har styr på de centrale lånebegreber.

Lånefirmaerne vil ofte benytte sig af mange eksotiske begreber, for at reklamere deres lån bedre over for låntagerne, og stå stærkere ift. konkurrenterne. Med udbredelsen af de mange privatlån på nettet, er markedet for lån blevet skærpet yderligere, og virksomhederne skal konkurrere for at opnå kundernes favør. Men til trods for at lånene markedsføres på forskellig vis, og går under en række navne såsom forbrugslån, kviklån, minilån osv. gælder de vigtigste lånebegreber dog stadig. Da alle lån i Danmark er omfattet dansk lovgivning, er de også underlagt den samme grundlæggende lovgivning, der har til formål at beskytte låntageren. En oversigt over disse kan findes på Statens hjemmeside Retsinformation.dk/.

Debitorrente

Går også under navnet den effektive rente. Dette er renten på dit lån, hvor renters rente er medregnet. Debitorrenten giver således et godt overblik over hvad den egentlige rente er, og fortæller dig hvor meget du kommer til at betale for lånet.

Månedlige ydelse

Hvor meget du månedligt skal betale for lånet i låneperioden. Typisk vil ydelsen være lavere hvis du vælger en længere låneperiode, da beløbet skal betales tilbage over en længere periode, og udgifterne på denne måde bliver fordelt.

ÅOP

ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og er det vigtigste begreb at have styr på, hvis man gerne vil kunne sammenligne prisen for lånene fra forskellige udbydere med hinanden. I dette tal illustreres hvor store de årlige omkostninger for lånet er – alt inkluderet. Det vil sige at du både har renter, afdrag og eventuelle gebyrer medregnet. Det er bestemt ved lov at lånefirmaerne klart og tydeligt skal oplyse om dette tal. Som låntager lader ÅOP’en dig sammenligne de forskellige lån nemt og hurtigt, uden selv at skulle til at indregne diverse gebyrer og renter.

Dette var tre af de vigtigste begreber inden for lån. Ønsker du at vide mere om låneverdenen, og sammenligne danske lån på nettet i en enkel og overskuelig facon, kan du besøge hjemmesiden Taylorfinance hvor du finder viden om lån, og kan sammenligne de forskellige løsninger med hinanden, så du kommer hjem med det rette valg.

Leave A Reply

Your email address will not be published.