Langvarig vrede kan behandles

Bliver du let ophidset over små ting i din hverdag? Kommer du til tider til at snerre af folk omkring dig? Sker det en gang i mellem at du eksploderer i hovedet på andre mennesker? – og måske fortryder det bagefter?

Så kan det være, at du bærer på en langvarig vrede. Det vil sige, at du har en vrede som ikke er forløst rigtigt, og derfor snyder sig til at komme til udtryk i alle mulige sammenhænge, hvor den ikke hører hjemme.

Hvis du bærer på en langvarig vrede, er det ikke fordi der er noget galt med dig. Du fungerer helt som du skal. Men din naturlige og menneskelige vrede har bare ikke fået lov til at få sit udtryk på et tidspunkt, hvor det virkelig var på sin plads, at den kom ud.

Hvis du bærer på en langvarig vrede, er det heldigvis noget du kan ændre på. Du behøver ikke at bære på den resten af dit liv. Hvis du får arbejdet med din vrede, er det noget du kan mærke både på dine relationer og på dit eget personlige følelsesmæssige velbefindende.

Hvordan kommer man af med sin vrede? Vrede er ikke noget du hverken kan eller skal slippe. Vrede er noget du skal udtrykke og forløse. Det er jo ikke for sjov at du er blevet vred til at starte med – der er som regel en rigtigt god grund. At komme af med din vrede starter derfor som regel med at du begynder at tage dine egne følelser mere alvorligt, og øver dig på at give dem et udtryk. Med andre ord skal du lære at sige fra, når du føler dig dårligt behandlet.

Hvis du skal have det bedre med at sige fra, når du føler dig dårligt behandlet, kræver det at du finder ind til en personlig udtryksmåde med nogle sætninger og en stil, der føles ægte, naturlig og autentisk for dig. Vil du gerne af med din langvarige vrede skal du derfor starte med at sige fra i relevante situationer i din hverdag her og nu. Har du svært ved at finde ud af, præcis hvornår du skal sige fra og hvad du skal sige? Så kan du overveje vrede terapi eller lavt selvværd terapi, hvor du får konkret rådgivning, der lærer dig at forsvare din værdighed og integritet.