Sådan holder du liv i dit parforhold og i kærligheden

0

Vil du have et bedre parforhold? Så vælg lykken og kærligheden frem for behovet for at få ret – eller gå i parterapi. Her er 7 gode råd som kan inspirere dig til at få et bedre parforhold

1. Få de små problemer af vejen

Når din partner stiller et rimeligt krav til dig, har han/hun behov for at få en respons. Uanset hvor trivielt eller simpelt problemet er. Sig undskyld, hvis du har glemt at gøre noget du har lovet. Lad være med at bruge manglende koncentrationsevne eller fokus som en undskyldning for uansvarlighed eller dårlig adfærd. Selvfølgelig vil du ikke kunne opføre dig perfekt hele tiden – men det er det, du gør det meste af tiden der tæller.

2. Respekter forskellighederne

Parforholdet kræver respekt for forskelligheder hos begge parter, og det vil fungerer bedst, når I er bevidste om forskellene mellem jer. De fleste af os mener helt naturligt, at vi har fundet de vises sten og at verden ville være et bedre sted, hvis alle andre var ligesom os. Men det er et udtryk for modenhed at erkende, at forskellene ikke betyder, at den ene har ret og den anden uret. Der er lige så mange opfattelser af virkeligheden, som der er mennesker.

3. Lav om på dig selv som det første

Mange spørger sig selv – hvorfor skal det lige være dig, der laver om på dig selv? Det er da ikke fair, at det kun er den ene, der skal gøre alt det følelsesmæssige arbejde i et parforhold – eller mere end halvdelen af det. Her er grunden: Du er det eneste menneske der kan lave om på dig. Parterapeut i København udtaler:

“Hvis du vil  ødelægge et forhold, så skal du bare vente bare på, at den anden ændrer sig først”.

4. Husk 80/20 reglen

Når vi er forelskede fokuserer vi automatisk på alt det positive og på hvordan vi skal få vores partner til at føle sig elsket og værdsat. Forskelighederne virker interessante og tiltrækkende, og alt det negative glemmer vi og ser bort fra.

Ofte er det sådan at jo længere tid folk er sammen, jo mere ændrer dette sig til det stik modsatte. Efter en periode fokuserer vi på det vi er kritiske overfor og vi holder op med at bemærke og kommentere det positive. Prøv at rammer forholdet 80/20 mellem positive og negative. Fokuser på det positive ved situationen, selv om du føler dig såret. Husk at alle mennesker – også din partner – har deres styrker og gode sider.

5. Sluk for mobilerne

Mobiletelefoner skaber afstand i parforholdet, hvis vi ikke er bevidste om det. Alle par har behov for mobilfri tid sammen for at opleve hinanden med udelt opmærksomhed. Du behøver heller ikke at tjekke nyheder, Facebook eller noget som helst andet.

Parterapeut i Odense udtaler:

“At ringe eller sende unødvendige beskeder til sin partner, når han/hun er ude med sine venner, er ikke bare uhøfligt, men også en potentiel fare for forholdet. Vi har alle sammen behov for tid uden vores partner”.

6. Tru aldrig med skilsmisse eller brud

Det er aldrig fair at true med at afbryde forholdet, når man står midt i et højrøstet skænderi. Det er heller ikke nogen god idé at nævne skilsmisse for at prøve at skræmme eller ryste din partner. Mange gifte mennesker leger af og til med tanken om skilsmisse, selv om de er langt fra at føre den ud i livet. Der er få ting, der kan være mere ødelæggende for et parforhold end at fortælle, at du muligvis er på vej ud af det. Det er vigtigt at have et langtrækkende perspektiv på ægteskabet og føle sig overbevist om, at forholdet også kan klare sig gennem de hårde tider, der uundgåeligt vil komme.

7. Hvis du har kvajet dig – sig undskyld

Giv en oprigtig undskyldning, hvis der er behov for det efter et skænderi. Alle kan begå fejl og opføre sig dårligt og derefter blive gode venner med vores partner igen.

Undskyldningen skal være alvorligt ment og ikke bare en hurtig måde at komme ud af en knibe eller et skænderi på.

At søge hjælp fra en parterapeut – uanset om du bor i København, Århus, Odense eller et hvilket som helst andet sted i Danmark, kan være en rigtig god idé hvis I har mistet gnisten og jeres parforhold er kørt fast. besøg Lovecast.dk – hvis du vil vide mere.

Leave A Reply

Your email address will not be published.