Lån og hvad du bør holde øje med

0

De fleste har på et tidspunkt taget et lån, eller kraftigt overvejet at gøre det. Det skyldes at det næsten ikke kan lade sig gøre at komme igennem vores moderne tilværelse, uden at skulle bruge ekstra finansiering en gang imellem, til noget bestemt. Det er derfor også mange forskellige ting vi låner penge til. Måske er det til lidt ekstra forbrug, for at have penge sidst på måneden, eller for at kunne finansiere et større køb – såsom et hus eller en ny bil.

Ligesom at vi alle låner til forskellige ting, er det også forskellige behov vi har ift. lånet. Mens nogle ønsker en kort afbetalingsperiode, for hurtigt at få lånet ud af verden, kan andre være mere interesserede i en længere afbetalingsperiode, så forbrugslånet lader sig blive mere overskueligt. Lige meget hvad man helt specifikt søger i sit lån, er det vigtigt at man er klar over hvad der skal holdes øje med. Visse låneudbydere kan desværre, i så vidt muligt omfang de kan inden for lovens rammer, forsøge at pakke deres låns mindre gode sider godt væk i beskrivelsen.

For det første er det vigtigt med en ordentlig oversigt over lån på nettet.

Herfra kan man begynde at udvælge lån som passer til ens privatøkonomiske kriterier. Her taler vi om den ønskede ÅOP, tilbagebetalingsperiode, renteniveau, månedlige afbetalingsbeløb osv. Dog skal man ikke lade sig snyde af den opgivne ÅOP, og blive skræmt væk af bestemte lån. Låneudbyderne er forpligtede til at opgive de årlige omkostninger for lånet – Men dette tager selvfølgelig ikke højde for den type lån, hvor man betaler tilbage inden for få måneder. Her kan ÅOP’en således blive et meget højt tal.

Ud over dette er det vigtigt at lytte til sin mavefornemmelse, og vurdere de mange muligheder man har. Heldigvis har lånebranchen de årtier gået igennem en stor forandring, og i dag er man ikke længere nødsaget til at låne penge i eksempelvis banken. Låntagerne har i dag flere muligheder, i form af lån på nettet. Låneudbyderne på nettet tilbyder både forbrugslån, smslån, hurtiglån og andre låneformer – der er derfor mange valgmuligheder at vælge imellem som forbruger.

Leave A Reply

Your email address will not be published.