Guide – Til køb af Casio Ur

0

Casio Købsguide

Siden 1974 har Casio formået at ændre offentlighedens opfattelse af, hvad et ur kan være. Frem for blot at forny det tidløse analoge om til digitalt design, da har Casio besluttet at tilføje nye funktioner, såsom evnen til at udpege om det er midnat eller middag, vise hvilken ugedag det er, og præsentere den fulde dato. Casio´s digitale ure viser det nøjagtige tidspunkt ned til sekundet, og på udgivelsestidspunktet for den oprindelige udgivelse, da var Casio´s ure de første til at skelne mellem længden af de enkelte måneder. Med andre ord, med Casio ure, er der ingen grund til at nulstille datoen efter den 28. februar; programmeringen ved automatisk at 1. marts er den næste dag. Som Casio fortsætter med at gøre fremskridt i det 21. århundrede, har deres produkter kommet langt siden det første Casiotron ramte butikkerne.

Casio G-Shock
Du kan se et bredt udvalg af Casio G-Shock ure ved watchfelt.dk.

Funktioner gennem årene

Efter indførelsen af Casiotron i 1970’erne, da var Casio´s første store nyskabelse var Casio G-Shock urene, der var verdens første chok-resistent ur. Denne tykke og holdbare model gik imod tendensen på det givne tidspunkt, der var draget mod tyndere og mere fashionable modeller. G-Shock designet har udviklet sig gennem årene, ligesom Casio har tilføjet flere funktioner, såsom globale tidszoner, radio-kontrollerede pulser fra atomare ure, og evnen til at måle lufttrykket, som et barometer for vejr forudsigelse. I 1992 indvarslede Casios BP-100, en ny linje af ure, der kunne måle blodtrykket.

Kunsten at vælge det rigtige Casio ur

casio-black-w-59-1vq
Casio W-59-1vq, er set ved Watchfelt.dk til kr. 295,-. (18/8-2016).

Ikke alle har brug for et kraftcenter af et ur og et design, der koster titusindvis af kroner. Vil du have et old klassisk look Casio, da kan man gå efter Casio Gold LA670WEGA-9EF, eller Casio W-59-1VQ, der ikke koster alverden. For dem der søger efter et avanceret, radiostyret, digital model, de behøver ikke at se videre end til ”Wave Ceptor”. Det pakker en hel række funktioner, herunder vand-modstand til en dybde på 165 fod, til en rimelig pris.

Før du starter en søgning for alvor, da skal du fastlægge hvilke funktioner, der er behov for, og hvor meget du vil bruge på uret. Hvis man er omkostningsbevidst, da er findes der soldrevne modeller, såsom GR7900NV-2 og GR8900A-7 versioner af G-Shock, der er en fantastisk måde at spare penge på, i det lange løb, fordi de aldrig har brug for batterier. Nogle modeller koster mindre end mange batterier alene, og de kan stadig tilbyde den samme stil og sæt funktioner som dyrere designs. Dedikerede løbere med daglig interval træning, gør ofte brug af Casio s GPS-aktiverede ure, såsom GPR-100E. Disse modeller kan måle den distance der er løbet, og kan beregne hastigheder på op til 40 kmh.

Begyndende i det 21. århundrede, var Casio´s innovative ure, der indeholdt MP3-afspillere, såsom WMP-1, den WQV-1, og dens moderne fætter WQV-2, som endda kan tage sort-hvide billeder og gemme dem på i urets hukommelse. En anden innovativ model, er G-Shock RISEMAN, der sammen med alle af Casio´s standard funktioner, indeholder værktøjer til måling af højde, temperatur og atmosfærisk tryk. Det er også vandtæt ned til 650 fod, hvilket gør det til et nyttigt valg for fritids- og professionelle dykkere. De er Sol-drevne og radiostyret, de er derfor helt selvforsynende og har aldrig behov for et batteriskift, eller indstilling.

Konklusion

Casio ure tilbyder en bred vifte af funktioner, med dokumenteret resultater for kvalitet, og en historie af innovation. Ikke alle vil gøre brug af hver eneste funktion, så vælg omhyggeligt baseret på dit (brugernes) behov. Det billigste ur vil mangle et stort udvalg af muligheder, men et ur, der omfatter alle mulige funktion er måske et overkill, hvis man bare har et behov for at vide ”tid og dato”. Det er altid klogt at læse brugeranmeldelser, ligesom professionelle anmeldelser af et produkt, før man køber, så gør det nødvendige benarbejde – Så kan du få en flot, og nyttigt ur, mange år frem i tiden.

Leave A Reply

Your email address will not be published.