Lad dine børn få motion og sjov på samme tid i haven

Børn har brug for at have det sjovt og udvikle sig, og de har samtidig brug for en god mængde daglig motion, hvis de skal holde sig sunde. Herunder ser du et par rigtig gode idéer til, hvad dine børn, og eventuelt du selv, kan lave i haven for at kombinere motion og sjove lege.

Foldboldmål til haven

Med et par gode foldboldmål til haven kan dine børn få masser af god timer til at gå. Alle børn holder af et sparke til en fodbold, og med et par mål kan i lave jeres helt egen lille fodboldbane omme i baghaven. Du kan f.eks. vælge mellem 1 eller 2 mål på danske Homegoal.dk.

Både mindre og større børn holder af at spille fodbold, så uanset om dine børn er 2, 6 eller 11 år gamle, så vil et par fodboldmål til haven helt klart kunne give en masse sjov og underholdning til dem. Udover at dine børn vil have det sjovt med at skyde bolden ind i kassen igen og igen, så kan en omgang fodbold også give en rigtig god mængde motion til dit barn.

Det giver selvfølgelig også anledning til, at du selv kan hoppe ind foran målet eller ude på banen og være med, så du får rørt dig lidt, samtidig med at du har det sjovt med dine børn.

Springe i trampolin

Man finder den populære og meget hypede trampolin i næsten alle danske parcelhushaver i dagens Danmark. Det er både super sjovt og sundt at hoppe i trampolin, og det gælder både mindre og større børn.

Dine børn kan lave sjove spring, koldbøtter osv., samtidig med at de får sig en masse god motion. En trampolin er en virkelig god måde til at få pulsen op på, og det har både børn såvel som os voksne jo som bekendt godt af i ny og næ.

5 klassiske havespil

Du kan også lade dine børn prøve et eller flere af de 5 følgende, klassiske havespil:

  • Kroket – Hvem får først bolden gennem alle stængerne og i mål?
  • Petanque – Forsøg at ramme grisen med dine petanquekugler – hvem kommer tættest på?
  • Ringspil – Få point ved at ramme de lodrette pinde med ringene. Måske er dine børn bedre end dig?
  • Frisbee – Et sjovt og sundt spil, hvor man få lov at røre sig og have det sjovt på samme tid.

Kongespil – Her kan hele familien være med. Hvem får lov til at vælte