Island er kåret som verdens bedste rejsemål i 2012

0

En af verdens mest anerkendte rejseguides, Lonely Planet, har gennem en læserundersøgelse, kåret Island som verdens bedste rejsedestination i 2012. Ikke nok med det er den samme undersøgelses kåring af verdens bedste by, ligeledes i Islands hule hånd; denne gik til hovedstaden Reykjavik.

Undersøgelsen er udelukkende baseret på læseres egne voteringer, der alle har været meget enige om kåringen; rejser til Island er det foretrukne. Hele 32 % kårede Island har kåret Island som det bedste land, hvor Italien på deres 2. plads ”kun” har scoret 13 % af stemmerne.

Baseret på Lonely Planets informationer, har læserne selv mange grunde til fascinationen af Island. Nedenfor opsummeres et par stykker.

 

Island er, ifølge læsernes kommentarer, først og fremmest værd at rejse til på grund af enestående natur. Denne bliver blandt andet karakteriseret som ”uberørt af mennesker” med spots der ikke er mulige at opleve andre steder i verden. Derudover bliver befolkning antaget som værende utroligt venlige.

 

Når det kommer til Islands hovedstad Reykjavik, er populariteten især baseret på det store omfang af muligheder der eksisterer i forhold til andre dele af Europa.

Alt lige fra cafeer og diskoteker til museer, er alle lokaliseret indenfor gåafstand der gør det let at bevæge sig frem og tilbage og få alle oplevelserne med.

Af andre læsere siges Reykjavik at være både hip og cool da det med sin snævre størrelse, kan tilbyde det samme som store byer.

 

Med sine knap 320.000 indbyggere kan Island da også karakteriseres som et lille land, der udover dets unikke egenskaber også er populært idet det er billigt at rejse til.

Island var et af de lande der mærkede mest til finanskrisen omkring 2008, og gjorde i perioder priserne halv så dyre som turister ellers har været vant til.

Leave A Reply

Your email address will not be published.