Ferrari i ørknen

0

De Forenede Arabiske Emirater er kontrasternes land. Det ene øjeblik kører man på en motorvej kun omringet af ørken og ensomme kameler, det næste skyder millionbyen Dubai op med verdens højeste tårn, tusinde biler i millionklassen og alt andet end   billige rejser. Blandt andet verdens mest luksuriøse af slagsen, kaldet ’Sejlet’, som populært omtales ’det 7-stjernede’.
Men endnu længere sydpå, i nærheden af hovedstaden Abu Dhabi, mødes man af et endnu mere spektakulært syn. Et 200.000 kvadratmeter stort tag, der strækker sig ud over verdens største indendørs forlystelsespark.  Taget er et af verdens største og tog 14 måneder at fremstille. Samme tid, som det ville tage at genopføre hele Empire State Building. På toppen finder man verdens største Ferrari-logo, der er 65 meter langt, og under det Ferrari World, der i bedste emiratstil – som man kan høre, er alle konstruktioner nemlig verdens største, højeste eller dyreste – byder på verdens hurtigste rutsjebane.
Rutsjebanen hedder Formula Rossa og skal hellere opleves end beskrives. For hvordan forklarer man, hvordan 4,8 G-kræfter føles i et hårnålesving, eller hvordan vindmodstanden mærkes i en acceleration fra 0-240 på under 5 sekunder? Nogle beder til, at indvoldene kan følge med kroppen, andre skriger af grin. Under alle omstændigheder skal man ikke have dårligt hjerte, som der står på de store advarselsskilte, før man sætter sig ned i vognen og som en raket skydes ud på banen og 50 meter op i luften på bare fem sekunder. Derefter venter halvandet minuts sving og chikaner, inspireret af virkelighedens formel 1-baner, alt imens man føler sig som et projektil i en pinballmaskine.
Men den efterhånden verdensberømte Formula Rossa er ikke den eneste attraktion og heller ikke den eneste rutsjebane i Ferrari World. Og før man begiver sig ud på den store tur, er det en god ide at varme op i den lidt mindre Fiorano GT Challenge, hvor topfarten ganske vist ’kun’ er på 100 km/t, men hvor man til gengæld kører ’om kap’ med en anden vogn, hvis spor slanger sig på kryds og tværs af din egens. Hver vogn er en kopi af en Ferrari F430 Spider, og G-kræfterne måles nogle steder til 2,0.

Indenfor i den 86.000 kvadratmeter store overdækkede hal finder man ud over spisesteder og udstillinger af både gamle og nye Ferrari-modeller også cirka 15 andre forlystelser for fartglade børn i alle aldre. Den kombinerede simulator og 3D-film (også kaldet 4D!) Speed of Magic er både sød, sjov og skæg for både børn og voksne. Men til den mest autentiske fartoplevelse har stedet selvfølgelig også de F1-simulatorer, Ferrari bruger til at træne deres egne kørere i. Man skal huske at bestille en tur i god tid, for der er rift om pladserne i et af verdens mest attraktive bilsæder.
Ferrari World er på flere måder ekstremernes holdeplads, hvor man bare aldrig holder stille. Book billige flybilletter i dag!

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.