Hvorfor vælge sommerhus

Når familien Danmark har haft luft i deres hverdage har det i mange år været populært at leje et sommerhus, hvor hele familien kan være sammen. Vestjylland har ofte været det foretrukne sommerhus område og det er også her man finder de store og luksuriøse sommerhuse. Igennem årene er der kommet flere sommerhuse til udlejning, størrelsen på sommerhuset er også vokset og priserne er tilsvarende vokset.

I dag er det almindeligt for en gennemsnits familie at betale op til 10.000 kr. for en uge i et luksus sommerhus, hvor man har alt, hvad man behøver – næsten. Det man ikke tænker på er at sommerhuset i sig selv ikke er aktiverende og underholdende nok og især ikke, hvis man har børn. Her kommer camping ind i billedet.

Mange campingpladser tilbyder i dag store, flotte og moderne luksushytter, hvor man næsten får det samme, som i de store luksus sommerhuse. Forskellen på hytterne og sommerhusene er at der ikke er indendørs swimmingpools og så er hytterne også ofte ikke større end 25 m2. Men prisen er til gengæld markant anderledes. I forhold til 10.000 kr. for en uge skal man betale ca. 6-7.000 kr. for en uge, hvor man ikke bare får et overnatningssted.

Den store forskel finder man som sådan ikke på sommerhus delen og som nævnt er overnatningen i sig selv ikke underholdende for børn. Derfor vælger mange familier at kombinere campingferie med et hytteophold, og derved har børnene frit spil til at lege, klatre og finder lynhurtigt nye legekammerater.

I fremtiden vil man sandsynligvis se mange danske campingpladser overtage flere sommerhusgæster og især børnefamilierne. Og jo mere børnefamilierne kræver af ”underholdning” til sine børn jo større krav og jo svære bliver det for sommerhus ejere at overleve det hårde turistmarked.

Mange campingpladser har i dag op til 30-40 stk. luksushytter og der er nye reglementer på vej, hvilket betyder at en hytte snart må være op til 35 m2 stor. Det betyder at der både vil være et forældre soveværelse, børneværelse og endda også plads til overnattende ”gæster”. Samtidig bliver den luksus, som man ellers kun finder i sommerhuse overført til hytterne. Eget moderne køkken og bad er ikke længere en sjældenhed på campingpladsernes luksushytter. I dag finder man naturligvis også Wi-Fi internet, TV, parabol, dvd-afspillere og stereoanlæg – alt sammen for at øge konkurrencen til sommerhusene.