Ferie i Istrien

Ferie Istrien En ferie i Istrien byder på masser af muligheder, alt efter hvad man ønsker. Istrien tilbyder Simpelthen alt. Nogle af de største og bedste campingpladser ligger i Istrien, mange af den har fine strande som har fået tildelt det blå flag, så selv til en rigtig badeferie er disse pladser en oplagt mulighed. Mange af Campingpladserne er top moderne og tilbyder alt hvad den kræsne campist kunne ønske sig. Man kan leje alt fra mobilhomes til surf udstyr. Der er også ofte underholdnings programmer for de små, sports programmer for de større, hovedparten af pladserne har restauranter og swimmingpools.

Porec er et af de mest populære camping destinationer i Istrien, sågar i hele Kroatien, hvilket man kan se ud fra udbuddet af campingpladser i området. I Porec området er der 6 store campingpladser med en samlet kapacitet på ca. 25.000 campister, der er også 2 Nudist camping pladser og en plads som er opdelt i et almindeligt og et nudist område. Hvis man ikke er til store campingpladser er der også mulighed for at campere på en mindre campingplads i Porec området.

Istrien tilbyder også på mange seværdigheder. Der er rigtig mange historiske byer at besøge, som har bygninger, monumenter osv. der er på UNESCO liste over verdens kulturarv. Feks. Den romantiske by Rovinj med sine smalle stenbelagte gader hvor husene har falmede, pastelfarvede facader. Her kan man besøge Skt. Euphemia-katedralen fra begyndelsen af det 10. århundrede. Men Porec er også en af de byer som er et ”must” højdepunktet her er Euphrasius-basilikaen fra 500-tallet som er et af de bedst bevarede byzantinske bygningsværker i Europa.

Man må heller ikke glemme Pula med den ellipseformede arena fra 100-tallet e. Kr., amfiteatret som det også bliver kaldt er 133 meter lang, tre etager høj og 105 meter bred. I det underjordiske område er der en udstilling med arkæologiske fund fra amfiteatret og andre romerske bygninger i Istrien.

Kulinariske oplevelser kan man også få i Istrien. Feks. Kroatiens mini El-Bulli, restaurant Valsabbion som ligger i Pula, her bliver maden tilberedt af kokke som har arbejdet på den berømte spanske restaurant El-Bulli. Istrien byder på mange forskellige lokale retter tilberedt med trøffel, som er fundet i området omkring Motovun, efter sigende skulle disse trøfler være blandt de bedste i Europa.

Istriens berømte, lufttørrede skinke ”pršut” (afledt af det italienske ”prosciutto”) kan også varmt anbefales, den spises ofte sammen med en dejlig ost fra øen Pag. Istrien har også mange dejlige lokale vine at tilbyde. Et tip er at medbringe en 5 liter dunk og så køre ind til en lokal vinbonde, der kan man som regel købe fantastiske vine til lave priser. Ofte kan man også købe olivenolie hos mange af bønderne. Olivenolie fra Istrien – Kroatien er blandt de bedste i verden og næsten alle økologiske.