Tips til at pleje en Border Collies pels

0

Border Collien er en fantastisk familiehund, som er enormt populær blandt den danske befolkning. Denne specielle hunderace er selvfølgelig blevet så populær på grund af mange forskellige årsager. Først og fremmest er det en stor og flot hund, som altid er meget nærværende og loyal over for sin familie. Derudover er det en super sjov hund at eje, da dens høje energiniveau betyder, at den gerne hele tiden vil udfordres og lege. Udover dette er Border Collien også meget speciel, da den af mange anses for at være verdens mest intelligente hund.

Sidst men ikke mindst, er der selvfølgelig også den simple grund, at Border Collien har en fantastisk flot og blød mellemlang pels. Denne pels kræver selvfølgelig lidt mere pleje, end andre pelse som er helt korte. Hvis du ejer en Border Collie, eller overvejer at købe en, vil du selvfølgelig have spørgsmål til hvordan du skal pleje din hunds pels. I denne artikel vil vi kort beskrive, hvad man skal tænke over ved pleje af pelsen, og hvad man aktivt skal gøre. Vi håber, at det hjælper dig!

Hvordan plejer jeg min Border Collies pels?

Først og fremmest er det vigtigt at nævne, at Border Collies kan have mange varierende former for pels, på trods af at det er den samme hunderace. Dette kan tydeligt ses i Border Collies pels farver, som varierer enormt meget. Man kan næsten sige, at alle farver er almindelige til, Border Collies. Pelsens farver kan både bestå af sort, hvid, rødbrun, tofarvet, mangefarvet, merle, zobel og meget mere. Det er altså med andre ord meget tilfældigt, hvilken pelsfarve en Border Collie lige ender med at have.

Derudover kan der også være forskelle i pelstypen. En Border Collie kan nemlig både have en meget blød pels, eller en lidt hårdere pelsdragt. Pelsen vil ved nogen Border Collies holde sig kort og ved andre være mere lodden. Uanset hvilken type pels din Border Collie har kan den dog uden problemer holde til alle typer vejr.

I forhold til pelspleje er det heldigvis meget simpelt når det kommer til Border Collien. Den har typisk brug for at du børster den en-til-to gange ugentligt, og at du strigler den en enkelt gang om måneden. Udover det har Border Colliens pels faktisk ikke brug for at blive plejet specielt meget mere.

Det kan dog være en god ide at tjekke håret nede ved poterne. Her kan det være en god ide at klippe håret ved poterne en gang imellem, da det ellers kan blive langt, hvilket resulterer i at din Border Collie slæber meget snavs og jord med indenfor.

Her var lidt fakta om de forskellige pelstyper der er at finde hos Border Collies, og hvad du skal gøre for at pleje din Border Collies pels bedst muligt. Vi håber, at denne artikel hjalp dig og gjorde dig lidt mere sikker på, hvad du skal gøre.

Leave A Reply

Your email address will not be published.