Sådan får du den bedste graviditet!

Maven vokser. Hormonerne spirer. Humøret svinger. Uanset om det er første, anden, tredje eller tiende gang, så er en graviditet altid en helt unik omgang for kvinden der gennemgår den. For mange kan den dog også være meget skræmmende, da der sker mange tilsyneladende underlige ting i kroppen på samme tid. Men hvordan kan du få ro på, hvis du er den lidt nervøse type? Læs dette indlæg og få gode råd sådan så du får den bedste graviditet!

Fokus på dig selv

Det første du skal huske dig selv på er, at en graviditet i grunden handler om dig, din partner og hvad det er, i er ved at skabe sammen. Det betyder, at det kan være en rigtig god idé at pleje relationen til din partner alt imens, du passer godt på dig selv. En rigtig yndet måde at pleje sig selv på under graviditeten er ved en gravidmassage. Med en gravidmassage får du mulighed for at mærke hele din gravide krop i sin mest sensuelle og til tider smertefremkaldende helhed.

Kom ned i tempo

Selvom vi danskere ofte godt ved at vi er stressede, så er det overraskende svært for os at gøre noget ved det. Stress er en epidemi! Som gravid kan barnet senere i graviditeten både høre og sanse meget af det samme som mor kan. Så hvis mors krop er fyldt med stress-hormon, så kan det overføres til barnet direkte gennem moren. Det er derfor en rigtig god vane, at minde dig selv om at komme ned i tempo i din hverdag. Her kan det være en rigtig god idé at skemalægge direkte tider, hvor du ikke behøver tænke på andet end at komme ned i tempo. Vejrtrækningsøvelser kan her være en god teknik til at få dig ned i tempo.

Planlæg den store dag

På trods af at du har fået en terminsdato, så er det rigtig svært at vide med sikkerhed, hvilken dag du skal føde. Det kan både være en måned før terminsdato eller helt op til to uger efter terminsdato. Dog kan du gøre dig nogle gode tanker inden den store dag; Ønsker du at føde hjemme eller på hospitalet? Skal det være en naturlig fødsel eller med kejsersnit? Ønsker du epidural eller måske en fødsel i vand?

For mange er disse tanker helt nye, da det er første fødsel. Det kan her være en god idé at rådføre sig med dygtige eksperter på området så som jordemødre og fødselslæger.