Erhvervslån hjælper hotelbranchen gennem corona-krisen

Som slægtning til en hårdtarbejdende erhvervsdrivende inden for hotelbranchen var det virkelig dejligt at høre, da erhvervsorganisationen, SMVdanmark kom min fætter til undsætning med et tiltrængt erhvervslån i forbindelse med corona-krisen.

Min fætter kunne tilmed glæde sig over, at det pågældende erhvervslån var særdeles billigt og fordelagtigt. Så havde han da lidt at stå imod med under nedlukningen. Ganske vist var der offentlige hjælpepakker for ham at søge, men i de fleste tilfælde ramte hjælpepakkerne desværre ikke helt plet i forhold til min fætters behov.

SMVdanmark.dk forstår de små og mellemstore virksomheder

Tilfældigvis er min fætter medlem af erhvervsorganisationen, SMVdanmark.dk. Det har han været igennem flere år nu, så han var bekendt med hovedparten af deres mange tilbud til små og mellemstore virksomheder. Erhvervslån er dog et helt nyt tiltag, som SMVdanmark.dk har sat i søen i foråret, men grundet det megen kaos i forbindelse med corona-krisen, fik min fætter ikke læst det nyhedsbrev, hvor de informerede om SMVdanmark.dk erhvervslån, som den så mundret kaldes.

Ikke desto mindre var lettelsen stor og så absolut til at mærke, da jeg forleden dag stak forbi hans restaurant, Karlsminde, i Hobro. Karlsminde er en af de få restauranter i provinsen, der er så heldige at have en enkelt, men meget funklende Michelin-stjerne. Den bedrift har min fætter arbejdet på at realisere i rigtig mange år, så han var fortvivlet, da han blev påbudt at lukke restauranten i foråret. Derfor var SMVdanmark.dks tilbud om erhvervslån da også som sendt fra himlen, for corona-krisen godt nok var ved at tage livet af restauranten.

Mens jeg sad og fik et stykke smørebrød på min fætters restaurant, fortalte han begejstret om de muligheder, som han havde fået ved at benytte sig af det nye erhvervslån fra smvdanmark.dk
Ulig så mange andre i branchen, som havde været nødsaget til at fyre ansatte, var han lykkedes med at fastholde sit personale, så ingen måtte gå fra hus og hjem i Hobro. Derudover havde krisen åbnet op for at etablere en take-away afdeling i restauranten, så der stadig kom lidt penge ind på kontoen til trods for nedlukningen.

Erhvervslån får din virksomhed godt ud på den anden side af krisen

Alt i alt har SMVdanmark.dks erhvervslån været en rigtig god mulighed for min fætter til at udvide hans forretninger. Det er selvfølgelig sket på en noget kedelig baggrund, men hvis vi skal se på de positive sider af sagen, så har restaurantens medarbejdere da beholdt deres job, og med den nye take-away har de sågar fået lidt mere at rive i. Det skal man bestemt ikke kimse ad, når det sker midt i en krisetid.