Hvad er fordelene ved kryptovaluta?

Det kan være, at du har hørt om blockchain og kryptovaluta, derunder Bitcoin. Det kan også være, at du har hørt en masse forskelligt i medierne om kryptovaluta.

Den gængse fortælling i medierne er, at Bitcoin er noget som bliver brugt af kriminelle på det mørke internet til at foretage lyssky transaktioner med, fordi transaktionerne derved ikke kan spores. 

Det kan også være, at du har hørt en masse historier om, hvordan folk har investeret i forskellige kryptovalutaer, som så enten har vist sig at være online scams, eller hvor værdien af investeringen pludselig er faldet, så investoren mister alle sine penge. Så er der alle historierne om, hvordan kursen på forskellige kryptovalutaer er utroligt volatil og svinger adskillige hundrede Dollars hver eneste dag.

Det er helt rigtigt, at disse ting forekommer. 

På møntens anden side – så at sige – har du helt sikkert også hørt historier om, hvordan folk er blevet millionærer ved at have investeret i Bitcoin, nærmest fra den ene dag til den anden. Så hvad skal man tro? 

Er kryptovaluta farlig? Hvis man investerer, mister man så alle sine penge, eller bliver man millionær?

Hvad er så fordelene ved kryptovaluta?

Den udbredte skepsis omkring kryptovaluter som eksempelvis Bitcoin stammer højst sandsynligvis fra, at den brede, almene befolkning ikke kender nok til emnet.  

Skrækhistorierne til trods, så løser kryptovalutaer faktisk nogle af samfundets store problemer. For det første kan betaling til en person på den anden side af verden foretages lynhurtigt og med hidtil uhørt lave gebyrer. For det andet er kryptovalutaer ikke påvirket af inflation, som alle andre traditionelle valutaer ellers er. For det tredje er kryptovalutaer som Bitcoin helt decentraliserede, således at alle betalingerne går uden om det etablerede, traditionelle bankvæsen.

Hvor mange af os er ikke trætte af de ekstremt høje bankgebyrer, som vores online transaktioner underlægges i traditionelle banker? Og hvem er ikke træt af at høre om store bankskandaler og hvidvaskningssager, hvor det viser sig, at bankerne slet ikke har handlet på en etisk korrekt måde, som sætter forbrugernes og kundernes bedste i højsædet?

Bitcoin og andre decentraliserede kryptovalutaer løser disse problemer og mere til. 

Læs mere her om hvordan.