Det kan være svært at finde et øvelokale i København

At finde et øvelokale i København kan være svært for mange bands og solo-artiser. Som oftest er der enten fuldt booket de gode steder, og skyhøje priser hos de virksomheder, der stadig har ledige lokaler til rådighed. Du vil i dette indlæg blive klogere på, hvordan du finder et øvelokale, der matcher dig og dit bands behov.

5 betydelige fordele ved at have et øvelokale

  1. Den første og måske vigtigste årsag til at vælge at lægge sin tid og penge i et øvelokale er, at det giver plads til fordybelse. Man har mulighed for at fokusere 100% på musikken og udfolde sig kreativt. Dette er en super vigtig forudsætning for at kunne udvikle sit musikalske potentiale, og ideelt hvis man ønsker at opnå succes med sin musik som band.
  2. Slip for sure naboer, og undgå selv at blive forstyrret af udefrakommende. Der findes næsten ikke noget mere irriterende, end afbrudte øvesessioner, og dette element eliminerer du fuldstændig ved at benytte et øvelokale.
  3. Lån af gear. I mange øvelokaler i København står der altid udstyr som fx trommesæt eller anlæg til rådighed, så man ikke behøver at slæbe unødvendigt meget gear med hver gang man skal øve. Derudover kan man også lade sit udstyr stå i øvelokalet, indtil man næste gang skal øve. Sådan slipper man også for slid og slæb.
  4. Faste aftaler. En af de helt store udfordringer i forbindelse med at få øvet, er at der altid kommer noget i vejen, hvis ikke man har en fast aftale. Når man har booket en tid i øvelokalet, er sandsynligheden for at man får øvet med bandet væsentligt højere. Tro mig!
  5. Sidst men ikke mindst – udbyg dit musikalske netværk! Du kommer uundgåeligt til at støde på andre engagerede musikere på din vej, når du benytter et øvelokale. Udnyt denne mulighed til at skabe nye relationer, og måske til rekruttering af nye bandmedlemmer?

Hvordan finder du det rette?

Der er en række forskellige faktorer, der spiller ind i forbindelse med valg af øvelokale i København. Du skal naturligvis først gøre op med dig selv, hvilke behov dig og dit band har.

Skal i bruge meget gear? Så skal i være obs på at vælge et sted, hvor I kan låne eller opbevare udstyr. Hvilket budget har du / I? Priserne for øvelokaler i hovedstadsområdet varierer utroligt meget ud fra bl.a. beliggenhed, og om det er en privat eller offentlig udbyder.

Jeg håber du kunne bruge det her indlæg til noget, og at du er blevet en smule klogere på området! Hvis du fandt dette indlæg interessant, vil jeg anbefale dig at læse dette indlæg om musikalsk teambuilding. Læs mere her.