Få styr på vitaminerne under din graviditet

0

Under graviditeten er kroppen på hårdt arbejde, hvilket gør at den naturlige produktion og indtagelse af vitaminer gennem kosten ikke er tilstrækkelig – hverken for den gravide eller fostret og senere hen barnet. Sundhedsstyrelsen anbefaler i den forbindelse, at gravide tager tilskud af folsyre, jern, D vitamin og kalk.

Folinsyre for fostrets skyld

Folinsyre er en syntetisk undergruppe af folsyre, hvis primære funktioner er at fordre celledeling, produktion af røde blodlegemer samt opretholdelsen af et godt immunforsvar. Derudover er folsyre vigtigt under graviditet, da vitaminet medvirker til optimal udvikling af barnets centralnervesystemet. Mangel på folsyre kan dermed resultere i hjertefejl og neuralrørsdefekter hos fostret. Af denne grund anbefaler Sundhedsstyrelsen, at gravide dagligt får dækket folsyrebehovet syntetisk. Optagelsen af vitaminet gennem kosten ikke er tilstrækkelig – bl.a. fordi den ikke bliver i kroppen længere end et par måneder. Læs mere om folinsyre.

Jernmangel

Tæt på hver tredje kvinde, i den fødedygtige alder, lider af jernmangel. De mest almindelige symptomer på jernmangel er hovedpine og reduceret energiniveau. Det skyldes, at jernets vigtigste opgave, som er at transportere ilten rundt i kroppen. Under graviditet er jern dermed og en vigtig kilde til ilttilførsel til fostret. Jerntilskud anbefales fordi det er svært at optage nok jern igennem kosten, da det langtfra er al den spiste jern, der optages i kroppen. Da jern hovedsageligt findes i kødprodukter er især vegetarer og veganere i farezonen, og de skal derfor være ekstra opmærksomme. Terranovas veganske jerntilskud er dermed et godt sted at sætte ind angående jernmangel.

Solskinsvitaminet – D vitamin

På de nordlige breddegrader er mødet mellem solstråler og bar hud en sjælden kombination i vintermånederne. Solskinstimerne er få og vi mennesker er som oftest pakket ind i vintertøj når vi bevæger os udenfor. Hvis du er bosiddende i Danmark, er du notorisk i farezonen for mangel på D vitamin, hvis primære kilde netop er solens stråler. Eftersom D vitamin primært medvirker til opbygning af knogler, muskler og immunforsvaret er det vigtigt for fostret udviklingsmuligheder. Hvis du vil vide mere om D vitamin kan du læse denne artikel.

Terranovas veganske kosttilskud

Terranova har en hel serie af 100% veganske kosttilskud udvundet fra naturens bedste råvarer. Derudover er produkterne fri for tilsætningsstoffer, bindemidler, fyldstoffer, konserveringsmidler og sødestoffer og desuden er hele produktionskæden bæredygtig. Dermed kan Terranovas kosttilskud tages uden bekymringer om dyrevelfærd og klimaet. På Terranovas hjemmeside kan du i øvrigt læse mere om gravides behov for vitaminer.

Leave A Reply

Your email address will not be published.