100% vegansk D3 vitamin fra Terranova

Terranova er en ny serie af vegansk kosttilskud på det danske marked.  Ligesom alle Terranova’s andre produkter, er dets D3 vitamin kosttilskud 100% vegansk, og fri for tilsætningsstoffer, bindemidler, fyldstoffer, konserveringsmidler og sødestoffer.

D vitamin som kosttilskud

Er du i underskud på D vitamin kan det hjælpe dig at tage D vitamin kosttilskud. Hos Terranova kan du blandt andet få D3 vitamin som kosttilskud, hvilket er den mest effektive form for D vitaminet. Der findes to former D vitamin kaldet D2 og D3. Af disse to findes D3 hovedsageligt i animalske produkter, men er derudover også dobbelt så effektivt som det hovedsageligt plantebaseret D2 vitamin. Med det sagt er alle Terranovas produkter 100% veganske, hvilket også gør, at Terranovas D3 vitamin er helt vegansk og altså planteafledt. Af denne årsag egner det sig perfekt til veganere, som er i underskud på D vitamin, men selvfølgelig er det også gavnligt for andre, der er i underskud af D vitamin.

Er du i underskud på D vitamin kan det hjælpe dig at tage D vitamin kosttilskud. Hos Terranova kan du blandt andet få D3 vitamin som kosttilskud, hvilket er den mest effektive form for D vitaminet. Der findes to former D vitamin kaldet D2 og D3. Af disse to findes D3 hovedsageligt i animalske produkter, men er derudover også dobbelt så effektivt som det hovedsageligt plantebaseret D2 vitamin. Med det sagt er alle Terranovas produkter 100% veganske, hvilket også gør, at Terranovas D3 vitamin er helt vegansk og altså planteafledt. Af denne årsag egner det sig perfekt til veganere, som er i underskud på D vitamin, men selvfølgelig er det også gavnligt for andre, der er i underskud af D vitamin.

Solstrålevitaminet

D vitamin bliver også kaldt solstrålevitaminet, da det produceres i vores hud, når solen rammer huden. Derudover findes det også i en række fødevarer, hvor det er fedtopløseligt, som betyder, at det primært findes i meget fedtholdig mad såsom fed fisk, smør, olie og mælk. Da det hovedsageligt er animalske produkter, hvori man finder den største koncentration af D3 vitaminet (som er den mest effektive vitaminform af D vitaminet), betyder det også, at specielt veganere er ekstra udsat for at komme i underskud af D vitamin. Du kan læse mere om mangel af d vitamin her.

Hvem er mest udsat for at mangle D vitamin?

Mangel på D vitaminet kan forekomme på to forskellige måder; enten hvis du får begrænset sollys, går tildækket udendørs, eller hvis du ikke får nok D vitamin gennem din kost. Underskud af D vitamin gennem kosten ses hovedsageligt hos veganere, da D vitamin findes i mange animalske produkter. Ældre mennesker på plejehjem er ofte også i risikozonen for at mangle D vitamin, da deres mad kan være meget ensformig, og hvis de sjældent opholder sig i solen. Børn og gravide er også i risikozonen for at komme i underskud af D vitamin. Når børn er i voksealderen, er det vigtigt, at de ikke er i underskud på D vitamin, da vitaminet hjælper til, at deres knogler og led udvikler sig normalt. Det anbefales faktisk at gravide tager et ekstra skud D vitamin, da gravide har et større behov for D vitamin end andre. Her kan du læse mere om vitaminer til gravide.
Udover alt dette må vi heller ikke glemme, at alle i Danmark er ekstra udsat for at mangle D vitamin i vintermånederne, hvor antallet af soltimer er lavt. Derfor ses det ofte at mange danskere kommer i underskud over vinteren.

Symptomer på mangel af D vitamin

Da D vitamin er essentielt for mange forskellige dele i kroppen lige fra knogler, muskler, tænder og led til ens immunforsvar og muskelfunktion, betyder det også, at mangel på vitaminet kan føre til nogle meget mærkbare symptomer. Tegn på D vitaminmangel inkluderer blandt andet svage muskler, skrøbelige knogler, knogle skørhed, tandforfald, forstørret lever og milt, samt humørsvingninger og træthed.

Det kan være en god ide at supplere sin kost med D vitamin kosttilskud, såsom Terranova’s D3 vitamin tilskud med 25/50 ug.

Det er også muligt at få D3 vitamin igennem vores multivitamin, Living Multinutrient.