3 Tips til at starte en blog (2019)

Vi har, her på redaktionen, mange medarbejdeere, som godt kunne tænke sig at starte en privatblog, men simpelthen sjældent har haft muligheden, da der er så mange ubekendte hvis man ikke er en WordPress-haj. Derfor har vi samlet 5 nemme tips til dig der går med de samme drømme. Læs med…

Privat domæne eller en bloggerplatorm

Ovenstående er et klassisk blog-spørgsmål, som jeg personligt har fået en del gange. Svaret er ikke overvældende simpelt, da der er fordele og ulemper ved begge ting. En altoverskyggende fordel ved at bruge netværk som bloggerspoint, weebly eller bloggersdeligt er, at det er gratis – en anden er at det er nemt at sætte op. Begge ovenstående ting er sande, men det er også sandt, at der er ulemper.

Eksempelvis er der det faktum, at bloggen ikke rigtig er din og ændringer sker på andres præmisser. Eksempelvis kan bloggerspoint lave ændringer fra dag/dag som vil gå ud over dig, som du ingen indflydelse har på. De kan også risikere at blive opkøbt af bloggersdelight – og hvad gør man så?

Min anbefaling er klart, at hvis man har mod på det, så køb dit eget domæne. Du kan faktisk tilknytte det Weebly, som er en nem “bygger”, så du kan benytte den nemme interface de tilbyder.

Læs også vores artikel om hvordan man nemt får en hjemmeside her

WordPress eller ej?

WordPress er suverænt det mest populære blogging-cms. Derfor er der også rigtig mange guides til hvordan og hvorledes man skal sætte det op. Nemheden afhænger dog 50-100% af hvilket tema du benytter. Nogle temaer er gratis, andre koster penge, nogle er dyre og andre er billige.
Man kan komme langt med et gratis tema – til et vidst punkt. Et eksempel på et gratis tema kan du finde her og her Dette er bygget op i et tema, som hedder Colormag, som er vældigt populært til en side, som opbygges i den populære magasin-stil.

Vælg et navn der siger noget

Ja – blogs med personlige navne er vældigt populære. Men er det altid løsningen. Det viser sig, at folk der har valgt et brand-navn istedet for deres eget faktisk ofte holder længere. Der er også noget med afstand til læsere – mange har efterhånden fundet, at det kan lede til ubehagelige episoder kun at være under sit eget navn.