Sådan får du nemt og hurtigt en hjemmeside

Gennem tiden er det blevet nemmere og nemmere – og billigere og billigere – at få en professionel hjemmeside med eget domæne (se fx en god vejledning her). For i dag har næsten alle webhoteller en form for hjemmeside program, som man kan bruge, når man har oprettet en bruger. Og det behøver ikke at koste mere end 20 kr. pr. måned. Nogle er endda billigere end det.

Mange taler også om 100 % gratis hjemmesider, og det kan også sagtens lade sig gøre at have en hjemmeside helt uden at betale for det. Men hvorfor betaler mange hjemmesideejere så for det? Der er flere grunde. Når man vælger en gratis løsning er der altid nogle ulemper. Ofte er der reklamer på siden, som du ikke kan fjerne. En anden metode, som flere af dem bruger, er at give dig gratis hjemmeside i en begrænset periode. Når tiden er gået, skal man i gang med at betale for det. Desuden kan man diskutere, om de gratis løsninger er gode nok designmæssigt. Der er ingen tvivl om, at de bliver bedre og bedre. Så med tiden vil dette tema måske ændre sig så meget, at designet ikke bliver et argument mere.

De betalte løsninger er i dag så billige, at der ikke er nogen grund til at gå efter gratis løsninger. Nogle steder kan du spare på oprettelse. Fx har hosting firmaet One indgået en rabatordning med andre hjemmesideejere. Det betyder, at bestemte hjemmesideejere har links, som udløser rabatten. Det gælder fx på Computeraben.dk, hvor de har “sparelinks” til hostingfirmaet.

Skal man ikke kunne programmere?

Det er slet ikke nødvendigt. Med de nævnte programmer til website-kreationer behøver man ikke kunne noget særligt inden for IT. De er nemlig lavet til den brede befolkning. Det er lige så let som at arbejde med et Word-dokument. Det populære open source system WordPress kræver dog lidt mere, men man kommer hurtigt til at forstå de grundlæggende funktioner, fx valg af gratis webdesign. Det gode ved WordPress er, at det har så mange ekstra funktioner, som du helt gratis kan installere. Også installationen er nem. Hvis du eksempelvis vil gøre din side SEO-venlig, kan du downloade et helt gratis “plugin”, som kan forbedre siden. Man kan også få plugins, som kan hjælpe med at skabe de perfekte designs med ikoner og infographics.