USB C – Det kan du bruge det til

0

USB C er fremtiden, når det gælder USB-kabler. Den nye standard er fuld af fordele for forbrugerne, der vil opleve hurtigere overførsler og flere muligheder med USB C, end tilfældet var med USB 2.0 og USB 3.0.

Et stik – flere muligheder
Med USB C har USB-stikkene fået en ny generation, der fortsætter den udvikling, som vi så, da USB 2.0 blev til 3.0. I modsætning til sine forgængere har USB C den fordel, at det foruden transport af data også kan bruges som strømstik.

Det betyder, at hvis din enhed, for eksempel din printer, er tilkoblet din computer med et USB C-kabel, så behøver du ikke også have et strømkabel, da din printer bliver forsynet med strøm via USB C-kablet. Tidligere skulle du have både et USB 3.0-kabel og et strømstik tilsluttet.

I modsætning til tidligere USB-generationer er USB C ved at udvikle sig til et universelt stik, der øger muligheden for at tilslutte enheder fra forskellige producenter, uden du skal anvende konverterbare mellemled, eller du vil opleve en nedsat funktionsevne af produkterne.

Mere power på dine overførsler
Selvom forskellen faktisk var markant, så var det de færreste af os, der i dagligdagen bemærkede, at USB gik fra 2.0 til 3.0. Men overgangen fra USB 3.0 til USB C vil næppe gå ubemærket hen.

Med en dataoverførselshastighed på 10 Gbps er USB C dobbelt så hurtig som USB 3.0. Som bruger af enheder med USB C-tilslutning vil du derfor få en oplevelse af, at dine USB-overførsler vil foregå hurtigere end tidligere.

Hastigheden forventes desuden at blive forøget på USB C i de kommende versioner, så du inden for en overskuelig fremtid vil opleve USB C-kabler med en dataoverførselshastighed på 100 Gbps.

USB C sætter ligeledes de tidligere formater til vægs, idet det kan levere strøm, samtidig med at der overføres store datamængder.

Undgå at ødelæg din mobil
De fleste har uden tvivl oplevet, at mobilen oplader langsommere, eller at USB-stikket ikke helt sad så godt fast, som da telefonen var ny.

Disse skader og oplevelser har desværre længe været dagligdag med USB-micro, hvor stikkets udformning gjorde, at det skulle sættes i på en bestemt måde.

Blev det ikke det, så førte det til skader i både enhedens USB-microindgang. USB C fjerner helt problematikken med forkert vendte stik, da det ikke kan sættes forkert i.

Leave A Reply

Your email address will not be published.