Fremvisning af bolig

Gør det selv uden en ejendomsmægler

0

Ejendomsmægler varetager dine interesser og vil sørge for, at få din bolig solgt hurtigst muligt til den mest passende pris, som naturligvis i begge har drøftet.

Udover at stå for markedsføringen, anskaffe relevante dokumenter og vurderingen af boligen, er det også ejendomsmægleren der står for fremvisningen af boligen, hvis det ønskes.

Samlet bliver mæglerens salær på cirka 100.000 kroner, hvilket for den almindelige borger er en stor sum penge. Heldigvis kan man skære et sted mellem 20.000 – 35.000 kroner af mæglersalæret, hvis man selv vil stå for fremvisningen af ejendommen.

Vi har samlet de bedste råd til, hvordan du kan fremvise din ejendom fra sin bedste side, samt gøre den mere indbydende og salgsklar, og samtidig spare en masse penge.

Sæt dig i købers sted

Førstehåndsindtrykket er alpha omega når det kommer til salg af bolig. Er førstehåndsindtrykket negativt, starter du allerede i minus ved fremvisningen, og det kan herfra være en kamp at ændre købers indstilling til ejendommen.

Tænk over, hvordan huset opleves udefra, og ved det første skridt ind gennem hoveddøren. Er det for lyst eller mørkt? Er det for rodet? Er det for trangt?

Det kan være svært at bedømme selv, så det kan være en god idé, at tage kontakt til en bekendt, ven eller nabo, der kan udpege de steder i hjemmet der kan forbedres.

Luk lyset ind

For de fleste er lys en af de vigtigste detaljer ved huset. Har du store vinduer, så sørg for at de er rene, og ikke er tildækkede. Ryd op foran vinduerne, og få haven klargjort og istandsat. Fjern eventuelle gardiner og persienner, vask dem, hvis de er beskidte. Åbn dørene til gangene, så der ikke er en mørk gang, men så lyset kan trænge igennem. Har du rum med mørke farver så få dem malet, på den måde fremstår rummet lysere.

Luft ud

Sørg for, inden de potentielle købere kommer forbi, at der er luftet ud. Lad der dufte friskt og rent. Hvis du har boet i huset i længere tid bliver man immun overfor duften, og det er ikke alle der er lige begejstrede for alle dufte. Især hvis du som nuværende ejer er ryger, er det langt de fleste der er begejstrede for, at købe et hus der i forvejen lugter af røg.

Madlugt er en anden lugt alle ikke er lige begejstrede for, hvis du derfor lige har lavet mad, så sørg for at der er luftet ud, og eventuelt gør rent i køkkenet.

Neutrale løsninger

Det er svært at sætte finger på, hvem de potentielle købere kan være. Det kan være alt fa et ældre par, til børnefamilier, singler mv. Det vil sige, jo flere forskellige typer huset kan appellere til, jo større sandsynlighed for et salg.

Med neutrale løsninger mener vi, at væggene kan males i neutrale farver, og de for mange personlige genstande kan gemmes væk. Som køber skal man kunne forestille sig, hvordan man selv ville indrette hjemmet, og det kan være svært, hvis der eksempelvis er for mange møbler, kunststykker mv. Der kan forstyrre køberens fantasi.

Arbejde ud fra tilstandsrapporten

I tilstandsrapporten fremgår det, hvordan husets overordnede tilstand er. Derudover fremgår det også, hvilke skader der kan findes rundt omkring i boligen. Det kan diskuteres hvilke skader der bør gøres noget ved, og hvilke der kan efterlades til køberen.

Skaderne bliver dømt efter et karaktersystem, hvor KO (kosmetiske skader) er de mindst alvorlige, K1 (mindre alvorlige skader), K2 (alvorlige skader), K3 (kritiske skader),  UN (bør undersøges nærmere). Skaderne vil blive bedømt af en byggesagkyndig, der vil afgøre karakteren af skaderne i dit hjem.

Da den byggesagkyndige kan misse nogle af skaderne er det ikke altid, at alle skader fremgår af tilstandsrapporten.

Ved at arbejde ud fra tilstandsrapporten kunne man starte med at se på skaderne med karakteren KO og K1, der burde være de mest håndgribelige skader. Man kunne også lægge sig ud med de øvrige skader, hvis udfordringen ikke er alt for svær. Der er også mulighed for, at hyre professionelle fagfolk til at tage sig af opgaven. Her bør man vurdere om regningen kan betale sig.

Leave A Reply

Your email address will not be published.