3 tips til at vælge den rigtige håndkikkert

0

Når man er på jagt efter en ny håndkikkert, kan udvalget man oplever på internettet virke overvældende og uoverskueligt. Hvilket mærke skal jeg vælge ? Hvor stor skal forstørrelsen være ? Hvor meget koster en håndkikkert ? Spørgsmålene er mange og hos Kikkert Shoppen får vi dagligt lignende spørgsmål fra forvirrede kunder der ikke kan overskue de mange modeller på markedet. Derfor giver vi dig her tre konkrete tips til hvilken håndkikkert du skal vælge.

Håndkikkert i mange prisklasser

En kikkert kan erhverves i mange prisklasser, og det er vigtigt allerede fra start af, at du overvejer hvor meget du vil ofre på din nye håndkikkert. Skal du bruge kikkerten til almindeligt all-round brug, kan du sagtens få en fornuftig kikkert i prislejet 500,- til 1000,- For hver gang du bevæger dig opad af pristrappen, vil du opleve kvalitetsmæssige forbedringer af kikkerterne. Jo dyrere kikkerterne bliver, jo bedre vil kvaliteten af linserne og coatingen være.

Hvis du allerede fra start har afsat et budget, vil det altid være nemmere at spore sig ind på den helt rigtige håndkikkert.

Hvilken forstørrelse skal håndkikkerten have ?

Det næste du skal overveje er hvor stor forstørrelse din kikkert skal have. Når du kigger på de tal der altid står i forbindelse med håndkikkerter, betyder det første tal hvor stor forstørrelse kikkerten har. Så en kikkert hvor der står 10×42, har kikkerten altså en forstørrelse på 10x.

Skal du bruge din kikkert til all-round brug anbefaler vi en forstørrelse på 8x. Dette er dækkende i det fleste tilfælde og kikkerten bliver ikke svær at holde stille. Så snart man kommer op på 10x eller 12x forstørrelse, kan håndkikkerten blive svær at holde stille og dermed får man ikke det optimale ud af sin nye kikkert.

Coating af linser – Hvad er det ?

For at mindske lystabet igennem kikkerten, bliver de indvendige linser coatet med en speciel coating som øger lystransmissionen og dermed giver bedre billedgengivelse. Denne coating findes i mange kvaliteter og er her man virkelig kan optimere på kvaliteten. De rigtig dyre kikkerter på markedet man mange forskellige former for coating i flere lag, hvormed producenterne opnår knivskape billeder i virkelig god kvalitet.

Som minimum anbefaler vi at man vælger en kikkert med fuldt multicoatede linser, hvilket vil sige at alle de indvendige linser er belagt med denne coating.

Så er du klar til at vælge din håndkikkert

Med de ovenstående tre tips er du nu klar til at gå på jagt efter din nye håndkikkert. Hos Kikkert Shoppen fører vi naturligvis et bredt udvalg af håndkikkerter og du kan købe døgnet rundt på vores webshop. Hvis du ønsker at prøve din nye kikkert inden du køber den, er du altid velkommen i vores showroom i Ringsted, hvor vi har udstilling af kikkerter i mange prisklasser.

Leave A Reply

Your email address will not be published.