Skønne drinksopskrifter til din sommerferie!

Sommeren er over os. Det betyder godt vejr, badeture og korte bukser. Men også en helt anden ting følger med sommeren; drinks. Kolde drinks i sommervarmen er det perfekte tiltag at foretage sig på en weekendaften på altanen eller ved stranden. Og du får her et par gode opskrifter på kolde, lækre og friske drinks, som du nemt kan lave derhjemme og nyde i det gode vejr.

 

Før vi kaster os ned i glæderne, drinksene og opskrifterne, så skal vi have styr på et par ting, som indgår i alle drinks. Det første er de rette glas. Dine glas bør være en vis størrelse, så der er plads til både din drink og en hel masse is, som gør din drink kold. Og vælger du et pænt glas, så får din drink et pænere udseende – og smager derfor bedre, fordi man drikker og nyder også med øjnene.

 

Dertil skal du også bruge is – og det gælder for alle dine drinks. Og du skal faktisk bruge meget is. Dette kan du også vælge at knuse; du kan knuse det nemt ved at lægge dine isterninger i et viskestykke, folde det sammen og banke det mod bordet, så isen knuses. Ved at have meget is i dit glas, så undgår du at isen smelter, og at din drink derfor bliver vandet. Ja, det lyder mærkeligt, at mere is er lig med mindre vand, men sådan er sandheden, fordi mere is holder din drink køligere i længere tid, hvorfor isterningerne ikke smelter så nemt og gør din drink vandet. Du kan finde rigtig mange forskellige opskrifter på lækre drinks hos Liquormag.

 

Rom og cola – Cuba Libre

 

Første drink er en klassisk én; en rom og cola. En sød og frisk smag, som gør det til en utrolig populær drink, som simpelthen smager fantastisk. Af ingredienser skal du bruge en rom, og her behøver du faktisk ikke vælge den dyreste, eftersom colaen fjerner nogle af smagsnuancerne. Dertil skal du selvfølgelig bruge cola, og jeg vil anbefale dig at bruge Pepsi, hvis du har en billig rom, eftersom Pepsi er sødere. Og sidst, men ikke mindst, skal du bruge noget lime – og så selvfølgelig is.

 

Fyld dit glas op med is, tag noget rom i og fyld derefter op med cola. Top op med et par skiver lime og nyd din skønne drink.

 

Mojito

 

En frisk myntedrik med lys rom. Hvis det lyder som noget for dig, så er det en mojito, du skal have fingrene i. Den er både nem at lave, og så er den selvfølgelig også utrolig frisk og velsmagende.

 

Til drinken skal du bruge noget lys rom. Hvis ikke du kan skaffe det, kan du også bruge en anden rom, men at bruge en lys rom er altid at foretrække. Dertil skal du igen bruge lime – navnlig limejuice. Du skal bruge noget danskvand, og her er det vigtigt, at det er danskvand uden citrus og smag; bare helt neutral. Og sidst, men ikke mindst, skal du have fat i både mynteblade og lidt rørsukker.

 

Du laver drinken ved at starte med at fylde dit glas med is. Derefter tager du din lyse rom og fylde op efter smag. Her kan jeg anbefale, at du gør brug af ¼ lys rom, men det er helt op til din smag. Tilsæt hertil en teskefuld sukker og lidt limejuice og rør rundt, til sukkeret er opløst. Og så skal du tilføje din mynteblade. Du kan med fordele banke dine mynteblade, så du frigiver smagen nemmere. Og det sidste du skal gøre er at toppe op med danskvand, og så er det bare at nyde din fantastiske drink.