Sådan får du job som online markedsføringsmedarbejder

I en moderne tid er der mange, som ønsker at arbejde med online markedsføring. Og der er naturligvis også mange virksomheder, som søger medarbejdere, der kan varetage deres annoncering på online kanaler.

 

Hvis du sidder derude og ønsker at arbejde med online markedsføring, så er det naturligvis vigtigt, at du kender til det. Og jeg vil i dette indlæg komme med en række tips til, hvordan du kan blive dygtig til faget og derved sikre dig et job i den virksomhed, som du går og drømmer om.

 

Læs op på online markedsføring

 

Første tip er, at du bør læse op på faget. Det er naturligt, at der findes en række steder på internettet, hvor du kan gøre det. Og du kan også se en masse videoer på YouTube, hvor en række eksperter deler ud af deres bedste tips.

 

Et godt sted at blive klogere på online marketing er fx hos Webenable.

 

Google har også lavet en række forskellige kurser, som du kan læse. Det er kurser i en række forskellige fag og ikke kun i kanaler, som er på deres egen platform. De skriver også glædeligt om annoncering på sociale medier og email markedsføring.

 

 

Hjælp andre webshops

Vil man blive dygtig til at spille fodbold, så kræver det naturligvis, at man bruger en masse tid med en bold ved fødderne. Og det samme gør sig naturligvis gældende, hvis du vil være en online marketing-haj. Learning by doing. Her er et godt tip at blive del af en webshop.

 

Hvis du er helt nybegynder, kan du tilbyde at hjælpe webshoppen gratis med deres marketing online. Det er først og fremmest rigtig godt at have på dit CV, når du skal ud og søge et job. Og ydermere giver det dig naturligvis en masse praktisk erfaring, hvor du får lov til at bruge noget af det, som du har lært ved at læse op, i virkeligheden og på en rigtig webshop. På den måde kan du få en idé om, hvordan tingene fungerer i virkeligeden, samt du kan danne dig dine egne overblik over, hvad der virker, og hvad der ikke virker.

 

Men det behøver naturligvis ikke være en webshop, som du hjælper. Det kan sådan set også være en hvilken som helst anden virksomhed, som har brug for et par ekstra hænder, når det kommer til deres markedsføring online. Her kan det være, at du kender nogle, som er oplagte at sprøge. Og det kan fx være, at din mor, fars eller andre bekendtes virksomhed lige kunne bruge, at du hjælper dem i et par timer med noget marketing online. Her kan du hjælpe dem og samtidig høste dig nogle gode, lærerige erfaringer.

 

Få en praktikplads

 

Rigtig mange online marketing-bureauer vælger at søge praktikanter meget aktivt. Og en praktikplads er kendt for at være et sted, hvor du kan lære en masse i en række forskellige fag og brancher. Dette gør sig naturligvis også gældende, når det kommer til online annoncering.

 

Ved at have en praktikplads får du lov til at arbejde med faget dag ind og dag ud. Og det giver dig naturligvis et enormt godt kendskab til branchen, som du senere hen kan bruge. Ydermere er det naturligvis godt at have en praktikplads på dit CV, når du senere hen skal ud og søge job. Og sidst, men ikke mindst, så vil du ofte blive oplært under en praktikplads af nogle, som har arbejdet med det i mange år, og som derfor virkelig kan give dig en masse gode tips.

 

Hvis du ønsker at søge en praktikplads, så findes der en række portaler, hvor du kan gøre det. Men du kan naturligvis også undersøge, om der findes et bureau, som arbejder med online marketing, og gå ned til dem med en ansøgning. Der er ret gode chancer for, at de – selvom de ikke åbent søger praktikanter – vil tage dig ind som praktikant, fordi bureauet har også en række fordele ved at have en arbejdsom og nysgerrig praktikant med i deres virksomhed.