Hvad er bitcoins? Bliv meget klogere lige her!

0

Ordet bitcoin er helt sikkert ikke gået din næse forbi, da det er noget, som har fyldt rigtig meget i medierne i et langt stykke tid.

Under normale omstændigheder er det et ord, som hører til i den økonomiske verden, men på det seneste er ordet blevet en del af det almene menneskes hverdag. Men hvad er bitcoins? Og hvordan er det opstået?

Læs med her og bliv meget klogere på emnet, så du kan følge med i snakken.

Bitcoin – en digital valuta

Det kan være svært at forstå, hvad bitcoins er, men den klassiske forklaring er, at det er en digital valuta, som kan bruges til at betale med, men også til opbevaring af værdi. Der er ingen central organisation, som bestemmer over bitcoin, som derved er decentralt, hvilket også betyder, at bitcoin heller ikke kan lukkes ned.

Det er udbud og efterspørgsel, som afgør en bitcoins pris, hvilket skyldes, at de bliver handlet på børser. Bitcoins er altså en ny valuta, som kan bruges som betalingsmiddel. Men hvordan kan dette lade sig gøre? Find svaret ved at læse med videre.

Penge er et socialt fænomen

For at forstå hvordan bitcoins kan opstå og bruges som betalingsmiddel, er man nødt til at forstå, at penge er et socialt opstået fænomen. Det er altså noget, som mennesket selv har skabt, og som ikke i sig selv er noget værd.

En pengeseddel er i princippet ikke andet end et stykke papir. Penge har altså udelukkende værdi, fordi vi mennesker har tildelt dem værdi – vi har skabt værdien for at have et fælles betalingsmiddel, så det er nemmere at handle med hinanden. Det hele handler altså om fælles tillid blandt menneskerne i samfundet. Det samme gælder med bitcoins, der, som beskrevet ovenfor, er en digital valuta, som har fået en værdi, der gør det muligt at bruge dem som betalingsmiddel.

Er det klogt at investere i bitcoins?

Hvis bitcoins er en digital valuta, som er opstået som et socialt fænomen, og som ikke har nogen central organisation bag sig, er det så smart at investere i bitcoins? Dette spørgsmål er utrolig svært at besvare, da værdien af bitcoins ændrer sig konstant.

Hvor det den ene dag kan være en kæmpe økonomisk fordel at investere i bitcoins, kan hele værdien være tabt dagen efter. Markedet for bitcoins fungerer altså på helt samme måde som med aktier, hvor folk kan sælge og købe i alle døgnets 24 timer, hvilket også er forklaringen på bitcoins svingende værdi.

Prisen på bitcoins afhænger udelukkende af udbud og efterspørgsel, hvilket afspejler, hvad folk er villige til at betale for en enkelt bitcoin.

Har du besluttet dig for at investere i bitcoins, så vil disse stige eller falde i værdi med tiden, hvilket vil vise sig som værende en god eller dårlig investering, når du en dag skal sælge dem videre.

Her kan du risikere at miste mange penge, men omvendt er der også en chance for at tjene store pengesummer – det hele afhænger altså af folkets udbud og efterspørgsel.

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.