Genoprettelse af Tyra-feltet

0

Regeringen har netop godkendt en ny milliardplan, som skal bruges til at genoprette og udbygge olie-feltet Tyra i Nordsøen. Baggrunden for dette er at anlæggene siden midten af 80’erne er blevet “farlige” og ikke sikre at begive sig ud på i henhold til de nye love om sikkerhed, der løbende kommer.

Netop dette felt er meget vitalt og vigtigt for den danske offshore- og gasindustri, hvor der netop i dette farvand er meget naturgas, som kan påvirke den danske samfundsøkonomi positivt i fremtiden. Det er især Mærsk, som har været med til at presse på af godkendelse fra Regeringen og det har hjulpet.

Fremtidsplan 2019-2022

Planen for regeringen og de involverede virksomheder, hvor Mærsk er iblandt, er at der skal være en nemmere adgang til anlæggene og infrastrukturen, som sammen med nye teknologier og arbejdsvilkår skal skabe en god fremtidssigtet plan og ramme for Danmark som samfund – og som økonomi.

Tyra-Feltet som aktiv

I foråret 2017 var der meget stilstand på netop dette område med at få godkendt planen, hvor flere virksomheder måtte afskedige medarbejdere, men med denne godkendelse, vil Danmark i fremtiden kunne “sælge” Tyra-feltet endnu mere som et aktiv – og ikke mindst i forbindelse med offshore-industrien og udvinding af naturgas.

Netop naturgas er den reneste fossilbrændsel, som er med til at sikre en bæredygtig fremtid for hele verden, og derfor er det essentielt at kunne udvinde dette på en miljøvenlig og effektiv måde. Det er også med til at omstilling til en “grøn” energi, som er meget i fokus i disse dage.

Især bliver det vigtigt at opretholde og genopbygge Tyra-feltet med ny teknologi, da det er fremtiden for Danmark og verden.

Offshore-teknologi

Med godkendelse af denne plan vil danske virksomheder i fremtiden også have mere fokus på offshore-branchen og den teknologi, der skal opfindes for at Tyra-Feltet stadig kan være et aktiv om 5-10 eller 15 år!

Det er blandt andet en streamlining af diverse offshore-operationer, som skal være i fokus, hvor der allerede nu findes et hav af teknologier og processer, der virker som et godt fundament for fremtiden.

Med Regeringens godkendelse af genopbygning af Tyra-feltet kan flere virksomheder ånde lettet op, og det betyder meget for Danmarks fremtid som samfundsøkonomi at dette er kommet på plads!

Leave A Reply

Your email address will not be published.