Derfor skal du købe en pilleovn

Hvis du overvejer at udskifte din varmekilde i boligen, kan det være en sand jungle at finde hoved og hale i de mange forskellige modeller og varianter, der findes på markedet. Skal du vælge et naturgasfyr, pillefyr, elvarme, pillebrændeovn eller noget helt fjerde?

Mulighederne er mange, og det er en stor beslutning at tage, for din varmekilde vil præge hjemmet i mange år fremover. Og det er naturligvis også vigtigt at overveje, hvilken løsning der er den mest økonomiske for dig. Heldigvis giver vi dig et overblik over dine valgmuligheder i denne artikel, hvor du kan læse, hvorfor du skal vælge en pillebrændeovn, som er vores absolutte favorit.

Hvilke varianter findes der?

Der findes mange forskellige varmekilder på markedet, og der er nogle helt klare varianter, du skal styre udenom. Først og fremmest er elvarme den absolut dyreste måde at opvarme hjemmet på, men det kan dog være den rette varmekilde, hvis det er dit sommerhus, der trænger til fornyelse. Elvarme kan nemlig varme et hus op på næsten ingen tid – men det vil kunne ses på din regning.

Dernæst anbefaler vi heller ikke, at du beholder oliefyret, såfremt du har sådan et. Det udleder nemlig utroligt meget CO2, og du skal altid bekymre dig om, hvordan oliepriserne arter sig. Du kan altså gøre klogt i at vælge en anden variant, eksempelvis en pillebrændeovn – den skaber nemlig hygge i hjemmet, og din regning vil hurtigt falde, såfremt du skifter fra elvarme eller et oliefyr.

Pilleovnen er kommet for at blive

Pillebrændeovnen er en forholdsvis ny variant på markedet, men den har formået at bane sig vej ind i rigtig mange danske hjem – med god grund. En pilleovn fungerer i princippet ligesom en traditionel brændeovn, men i stedet for at fyre med træ fra skoven, skal du anvende træpiller.

En pilleovn fungerer også som et fyr, der varme vand op, der sendes ud i hjemmets radiatorer. Det er altså meget mere end en konventionel brændeovn.

En pilleovn har mange fordele, blandt andet giver den en meget jævn temperatur i huset i forhold til en almindelig brændeovn. Og du har endda også mulighed for at installere en pillebrændeovn, der kan styres med en fjernbetjening, når du ikke er hjemme. Ej at forglemme den hygge og dejlige atmosfære, en brændeovn kan give et hjem. Der er intet bedre end at sidde foran brændeovnen og se gløderne danse rundt, mens man mærker varmen mod kroppen.

Hvor køber man en pilleovn?

Du kan købe en pillebrændeovn et væld af forskellige steder, men det er altid en god idé at rådføre sig hos en fagmand, der kan forklare, hvilken variant du skal bruge. Men inden du gør dette, kan du gøre rigtig klogt i selv at undersøge, hvilke modeller der findes på markedet, så du har en grundviden om netop denne opvarmningsform til hjemmet. Lige her kan du læse, hvilke modeller der har klaret sig bedst i test – så er du godt klædt på til at tage ud og købe din nye pillebrændeovn.

Hvad koster det at varme huset op med en pillebrændeovn?

De træpiller, du skal bruge til at fyre med i pillebrændeovnen, er meget mere økonomiske end fyringsolie og fjernvarme, samtidig med at de er billigere end propangas og elektricitet. Og så er denne metode også bæredygtig, fordi træer kan plantes på ny. Der er altså ingen ulemper ved at investere i en pillebrændeovn – tværtimod.