Tre populære sportsrejser som du skal opleve

Tre populære sportsrejser du skal opleve

Der er mange forskellige måder at rejse på. Du kan blandt andet kombinere din ferie med en stor sportsoplevelse. Sportsrejser giver dig nemlig muligheden for at tage på eksempelvis storbyferie samtidig med, at du kan komme ud og se noget sport på nogle af de allerstørste scener rundt om i verden. Her får du tre gode tips til sportsrejser, som vi tror vil være værd for dig, som er idræt og sportsinteresseret, at tage på:

Ishockey i Canada:

Et godt valg af sportsrejse ville være at tage til ishockeyens hjemland, Canada, for at se verdens bedste ishockey-liga, NHL. Hvis du tager til Montreal, som er beliggende i den Sydøstlige del af landet, så kommer du til en af verdens fedeste byer, som også har NHL-ligaens mest vindene hockey-hold gennem tiderne. 24 gange har holdet således vundet ligaen. Holdet regnes desuden blandt Original Six, som er betegnelsen for en gruppe på seks hold, som var de eneste hold i NHL fra 1942-43 sæsonen og 25 år frem til 1967. Udover oplevelsen med NHL-holdet vil du også kunne opleve Montreal, som er den næststørste by i Canada. Byen ligger i den franske del af Canada, og derfor er fransk også det officielle sprog i byen. Men engelsk tales dog også af rigtig mange mennesker derfra. Byen er kendt for sine mange festivaller, som løber af stablen gennem året. Derudover indeholder byen mange museer, natklubber for enhver smag samt Canadas største kasino. Sidst men ikke mindst er byen kendt for sine mange gode restauranter. En god beskrivelse af byen er, at den er et mix af New York og Paris.

NFL i USA:

Nu vi er ved Amerika, så er det også yderst anbefalelsesværdigt at tage en NFL-tur til USA’s vestkyst, nærmere bestemt til San Francisco i Californien. En sportsrejse til San Francisco kan indeholde en tur ind for at se på det lokale amerikanske fodboldhold, San Fransisco 49’ers. Holdet er et af de helt store hold i NFL, og deres stadion, Levi’s Stadium, er et af de nyeste stadions i ligaen, og har plads til lige under 70.000 tilskuere. Udover at se NFL-holdet spille kamp, så er der også en masse andre oplevelser i byen. Byen er blandt andet kendt for den ikoniske røde bro, Golden Gate Bridge i det nordlige San Fransisco. Den er helt klart noget, du skal se, hvis du har bevæget dig til byen. En anden seværdig oplevelse ved byen er dens meget specielle arkitektur, som du vil opdage, hvis du går en tur rundt i byen. Byens mange stejle bakker er også et kig værd, og noget som byen er meget kendt for. Dem kan du ikke undgå at opleve, når du går en tur rundt i byen. Sidst men ikke mindst, så er det gamle Alcatraz-fængsel, som ligger på øen med samme navn, også en stor seværdighed. Fængslet er især kendt for, at der fra midten af 1930’erne og ca. 30 år frem sad mange store og berømte i fængslet. I dag kan du få en guidet tur på øen.

Fodbold i Tyskland:

Det sidste tip for en sportsrejse er at tage på en fodboldrejse til München i det sydlige Tyskland. Her finder du Bayern München, som er det mest succesrige klubhold i tysk fodbold gennem tiden. De spiller på det topmoderne fodboldstadion, Allianz Arena, som blev opført i 2005 forud for verdensmesterskabet i fodbold, som skulle afholdes i Tyskland i 2006. Tyskland er kendt for deres propfyldte fodboldstations, da priserne generelet ligger meget lavt på prisskalaen i forhold til andre lande. Det betyder, at stemningen ofte er helt i top, når man tager ud på de tyske fodboldstadioner, og dette gælder også for stemningen på Allianz Arena. Desuden spiller byens noget mindre klub, TSV 1860 München, også på stadionet, så hvis du er heldig, så kan det være, at du kan få to fodboldkampe med i pakken, når du tager på sportsrejse til München. Udover fodbold så er der selvfølgelig også mange andre ting, du kan lave i byen. Først og fremmest så er byen kendt for sin årlige Oktoberfest, som løber over et par uger fra midten af september og ind i oktober. Oktoberfesten er en folkefest, og den går mest af alt ud på at drikke øl i massevis. Derudover er der i byen en masse store museer, som vil være et besøg værd. Du kan eksempelvis gå på BMW Welt og BMW museet, hvor du kan lære en masse om bilmærket af samme navn. Sidst men ikke mindst, så kan du gå på Marienplatz, som er det mest berømte torv i München. På Marienplatz ligger Neues Rathaus, som med sin gotiske stil er en turistmagnet i sig selv. Tre gange dagligt spiller rådhusklokkerne, hvilket er noget af det, der trækker flest turister til.

Disse sportsrejser er alle meget anbefalelsesværdige, og det hele afhænger af, hvilken sport du helst vil se. Alle byerne er i hvert fald propfyldte med attraktioner, som vil være hele turen værd i sig selv.