Ngogorongo i Tanzania – en verden for sig selv

0

Vi var kommet til Afrika for at se på dyr – ikke for at sove. Derfor stod vi tidligt op den morgen, hvor vi skulle ned i det enorme krater, Ngorongoro, som havde fejet benene væk under os eftermiddagen forinden, hvor vi blev indkvarteret på Ngorongoro Sopa Lodge. Her var der en altan med udkig til den store ”gryde”, hvor muligheden for at se de The Big Five – leopard, løve, elefant, næsehorn og bøfler – kan være bedre end gode. Uden der kan udstedes garantier i dyreriget…

Dagen startede med en hurtig kop kaffe, inden vores rutinerede guide som den første bil forlod lodgen for ad de specielle veje at være fremme ved gaten, når porten til det store dyreparadis blev åbnet.
Som de første var vi i Ngorongoro-krateret. Her viste vores guide stort kendskab til området og fandt hurtigt vej til den del af savannen, hvor de store næsehorn stod og nød dagens første solstråler, mens de gumlede løs og struttede med de store og imponerende horn.

Klik: Det var en ud af fem…
Det tal blev fordoblet i løbet af få minutter, da vi på afstand så en leopard tage sig en sovetur højt oppe i et træ.
Klik: To ud af fem.

En forrygende start, der gav appetit på mere – og på den medbragte morgenmad, som vi nød ved udsigt til den store sø med de mange flamingoer, hvorefter guiden fandt rundt i det store krater – med held, for pludselig stod en flok bøfler og græssede:
Klik: Det var tre ud af fem.

Og senere kørte vi næsten lige ind i en flok elefanter, der majestætisk spiste i det høje og saftige græs uden at tage notits af andet end maden.
Klik: Fire ud af fem i løbet af formiddagen. Det var svært at være pessimist…

Mens de fleste øvrige safarigæster listede hjem til deres respektive indkvarteringssteder for at spise og sove til middag, blev vi i krateret og nød vores frokost. Ikke at den var noget særligt, men det var omgivelserne og de glenter, der aggressivt forsøgte at stjæle vores mad. En noget speciel oplevelse, der sendte tankerne til gode gamle Hitchcock og hans film fugle…

Mætte men ikke trætte skulle vi videre, for vi manglede ”kun” at se en løve i jagten på The Big Five på en og samme dag. Men lige præcis den dag, lykkedes det trods store anstrengelse ikke at få den appelsin i turbanen, hvilket ærgrede vores guide mere end os.

Vi havde i løbet af en hel dag, hvor timerne føltes som minutter, oplevet et væld af dyr i det store område, der er indkranset af de smukkeste skråninger i en af de mest spektakulære kulisser naturen har skabt: Ngorongoro – et absolut højdepunkt på den store safari rundrejse i Tanzania.

Leave A Reply

Your email address will not be published.