5 gode råd til friluftslivet

0

Mange danskere vælger at bruge deres weekender, ferier og fritid på friluftslivet. Og der er heller ikke noget, som at komme ud og nyde naturen, skovene samt lydene og duftene i naturen.

Men hvad er det helt præcist for noget tøj, som man skal anvende når man gerne vil på vandretur? Og hvad med opbevaringen og hygiejnen under vandreturen?

Alt dette kan du få svar på nedenfor;

1. Rygsækken

Når du skal på vandretur, så er det som oftest nok med en rygsæk mellem 65 og 75 liter, hvis i er to personer, som der deles som telt og køkkenudstyr. En god rygesæk, som der passer perfekt til vandreturen er vandrerygsække fra Fjällräven.

2. Sov godt på vandreturen

Hvis du skal på en længere vandretur, og hvor du også skal overnatte i det fri, så er det også en god idé, at sørge for, at du kan sove godt og komfortabelt, også selv, at det er under åben himmel.

En sovepose, som der kan klare temperaturer ned til omkring fem minusgrader vil være fordelagtig til vandreturen.

Husk at sørg for at have et liggeunderlag med på vandreturen, så du dermed kan ligge blødt, uden at få ondt i ryggen, og så du kan få sovet godt, inden vandreturen fortsætter dagen efter.

3. Hygiejne på vandreturen

På vandreturen er det vigtigt at sørge for at holde en god hygiejne. Der skal du naturligvis huske at sørge for, at pakke en toilettaske til rygsækken. Toilettasken skal indeholde alt det nødvendige (tandbørste, tandpasta samt sæbe)

Husk også at medbringe et mindre håndklæde, som der hverken fylder for meget, eller vejer for meget.

4. Mad og drikke til vandreturen

Ud mad og drikke, så duer vandreturen ikke. På en længere vandretur, er det vigtigt at sørge for at have et køkken med kasserolle og brændsel med sig. Sørg for at medbringe tændstikker eller en lighter, så du kan sørge for at tænde op i brænde. Medbring dybe tallerkener, krus samt skeer.

Og sidst men ikke mindst, så husk at medbringe mad som er tilpasset til vandringens længde samt en mindre vandflaske på cirka 0,5 liter.

5. Vandretøj

Det vigtigste på vandreturen er naturligvis at sørge for at man er klædt ordentligt på, så man hverken har det for varme eller for koldt. Desuden er det en absolut nødvendighed, at man sørger for at have det helt rigtige fodtøj på. Man skal sørge for at anskaffe sig nogle gode vandrestøvler, og som man kan stå fast med, uden at man ender med at komme til at vrikke rundt på foden.

Et par gode vandrestøvler er f.eks. fra mærket Haglöfs. Haglöfs er Nordens største leverandør af outdoor tøj og har mere end 90 års erfaring, og tænker stadigvæk i nye baner, og afprøver materialer som kan forbedre din vandretur.

Leave A Reply

Your email address will not be published.