Sådan får du godkendt dit banklån

0

At få godkendt et banklån, er ikke den letteste proces her i verdenen.
Set I lyset af de seneste økonomiske problemer og afskrivninger bankerne er blevet nødsaget til at bogføre de seneste par år, er bankens krav til låntager selvsagt blevet meget strengere end tidligere set.
Der er flere vigtige områder banken vil fokusere på, og her er det vigtigt, at du er klar til at præsentere den perfekte, komplette pakke til revision, hvis du håber at blive kreditgodkendt.

Her er 5 vigtige trin, du skal følge for at sikre, at dit fremtidige banklån kan behandles uden problemer:

1. Forstå dine præferencer
Inden turen til din bank, så tjek lånepakkerne online og sæt dig ind i hvad konkurrenterne tilbyder. Du skal være opmærksom på, hvilke slags lån du leder efter, de vilkår du med rimelighed kan leve op til, og dit mål for at betale lånet tilbage med den af dig ønskede hastighed. Hvis du er på udkig efter en bestemt type lån (auto, bolig, realkreditlån, personlige, forbrugslån, clicklån) skal du sørge for at finde den bedste løsning for dig. Der kan være mange lånetilbud i din postkasse, men tjek det med småt før du går videre.

2. Stil spørgsmål
Når du finder den lånepakke, du er mest interesseret i, skal du kontakte banken på forhånd for at få oplysninger om hvilke vilkår og krav banken stiller dig. Det kan være nødvendigt at lave en personlig aftale for at drøfte de nødvendige dokumenter og tidsfrister du skal efterkomme for at komme videre til en eventuel godkendelsesproces. Bankerne har forskellige krav, og det vil være vigtigt at vide, hvad disse krav er på forhånd, så du kan være så godt forberedt som overhovedet muligt.

3. Kend dine begrænsninger
Hvis du forfølger et lån, bør du allerede være opmærksom på din kredithistorik og aktuelle bankscore. Banken skal fortælle dig hvilken kreditvurdering og scoring der kræves for långodkendelse. Anmod din bank om en kopi af din historik, kreditvurdering og score flere uger før din endelige ansøgning. Gennemgå din kredithistorie nøjagtig og giv dig selv tid til at rette eventuelle fejl i din kredithistorik. Banker og pengeinstitutter vil lægge din kredithistorik og score fra tidligere til grundlag for din nye kreditvurdering. Overvej dine økonomiske begrænsninger, når du planlægger at ansøge om et lån. Ansøg om lånet baseret på din økonomiske evne til at klare de tilbagebetalinger på lånet du har råd til.Hvis du skal bruge penge til en at starte en virksomhed, så forvente de vil se en forretningsplan, især hvis det er noget nyt, som fx salg af LED pærer eller investering af magnetdrevne cykellygter.

4. Opret en tjekliste
På grundlag af oplysningerne fra banken, er det klogt at lave en tjekliste over den relevante dokumentation banken vil kræve som værende nødvendig for låneansøgningen. Det kan tage tid at indhente de dokumenter du har brug for fra kreditorer, din arbejdsgiver, det offentlige mv.
Ufuldstændige ansøgninger vil som udgangspunkt være direkte årsag til et afslag.

5. De rigtige forventninger
IGEN – Det er aldrig en god idé at ansøge om et lån, når du er travl i en fart. Din bankrådgiver har en vis forretningsgang der skal følges ved godkendelse af et banklån. Sørg for at få forventningsafstemt hændelsesforløbet, så du har en idé om, hvornår du kan forvente et svar fra banken.

Bankens og dit mål må altid være at sikre, at du har midlerne til at betale lånet tilbage. Banken kan bede dig om at skitsere ræsonnementet bag lånet og sende din økonomi på slankekur før den komme i betragtning til lånet. Hvis det er et personligt lån, vil banken med alt sandsynlighed vide hvordan du planlægger at bruge de penge du beder om at låne. Skal de f.eks. bruges til boligforbedringer, køb af bil eller nedbringelse af øvrig gæld.

Låneprocessen kan være yderst frustrerende og hvis du ender med en afvisning, vil banken fortælle dig det specifikke ræsonnement bag afslaget. Hvorvidt du finder årsagen til afslaget korrekt eller ej er underordet. Det kan være skadeligt for din fremtidige kreditværdighed, fortsat at søge om et hvilket som helst lån, du tror, du kan være i stand til at få. Alt for mange låneansøgninger kan ødelægge din kreditvurdering og eliminere dine chancer for et lån i et langt stykke tid.

Leave A Reply

Your email address will not be published.