Gæld i Danmark

Gæld er den førende årsag til depression, skilsmisser og dårligdom hos danskere. Der findes ikke noget andet fænomen, end gæld som så hurtigt og så destruktivt, kan bringe partnere mod hinanden, og sindende i kog. Så hvordan redder man sin økonomi, når helvedet bryder løs? Hvordan ser man lyset forenden af tunnelen? Denne artikel giver et indblik.

Det første skridt: Ro På

Det første og bedste skridt du kan foretage, er for det første at få ro på følelserne. Bur dig inde på et kontor, om nødvendigt. Organiser dit arbejdsområde. Nogle benytter sig af Microsoft’s Excel program, andre benytter sig af papir og blyant. Ryd alt andet af vejen, nu drejer det sig om din økonomi, og økonomien alene.

De to kolonner: Indtægter og Udgifter

Det næste du skal gøre, er at danne dig et overblik over dine indtægter. For de fleste danskere er indtægterne blot én post – for andre, der måske har spekuleret en smule i værdipapirer, kan man også inddrage disse. Du skal da skelne mellem gentagende indtægter, og én gangs betalinger. Du vil finde, at din situation er selvklar – udgiftsposterne er mange, eller dyre.

Skær ned til benet

Fjern de udgiftsposter, som er unødvendigt. Streg dem over. Dette kunne eksempelvis være den dyre TV pakke, det kunne være Netflix abonnementer, det kunne være en højhastigheds internet forbindelse, eller måske et abonnement på frisk frugt.

Prioriter udgifterne

Har man optaget kviklån, så er det meget vigtigt, de betales tilbage allerførst. Tag kontakt til dine andre kreditorer du skylder penge, og forklar dem din situation. Man kan sikkert lave en afbetalings ordning der hjælper dig en smule, mens du får afbetalt dine alle vigtigste og dyreste gældsposter. Med rentesatser over 20% er kviklån ekstremt dyre at holde i gang, så de skal dræbes så hurtigt som muligt.

Hvis du kunne tænke dig at lære mere om hvordan man eventuelt kan komme ud af sin gæld, kan du besøge hjemmesiden Kreditmuligheder.dk. Hjemmesiden viser folk hvordan man kan komme ud af sin gæld, hvordan man kan tjene nogle ekstra penge til at gøre dagligdagen mere overskuelig og hvordan man eventuelt kan stifte et lån trods RKI. Besøg siden her.