3 tips til at komme godt i gang med din løbetræning

Herunder får du 3 knivskarpe og gode råd til at komme godt af sted, når du skal i gang med din løbetræning. Rigtig god fornøjelse med læsningen og med træningen!

Brug musik som motivation

Der findes en lang række vigtige motivationsfaktorer, når man taler om løbetræning og al anden form for fysisk aktivitet for den sags skyld. En af de vigtigste faktorer er dog musikken. Musikken kan være med til at motivere og få dig op i gear, når du er ude at løbe og måske er ved at gå lidt død i den.

Med et par gode høretelefoner til løb og sport er du sikker på, at de sidder godt og sikkert fast i dine øre, når du er ude at løbe. Det kan for eksempel være de høretelefoner, som er udstyret med ørebøjler, som sidder rundt om ørene og på den måde holder høretelefoner forsvarligt på plads i ørene.

Kickstart dagen med en løbetur om morgenen

Når du skal til at begynde din løbetræning, så kan du lige så godt tænke lidt smart og planlægge dine løbeture, så de giver mest mening i forhold til resten af din dagligdag. Der findes ingen bedre måde at starte dagen på, end med en forfriskende løbetur.

Det kan godt være, at det virker lidt surt at skulle ud, af sted og i gang, når man lige er stået op om morgenen – men tro mig – du vil være meget mere oppe i gear og mere glad, når du så møder op på arbejde eller i skole efter en frisk løbetur.

Væn dig selv til en fast rutine

I forlængelse af ovenstående råd, så kan du passende vænne dig til at løbe en tur hver anden morgen, eller f.eks. hver mandag, onsdag, fredag og søndag. Du skal nemlig også huske at give dig selv og dine muskler tid til at restituere. Især i starten er dette vigtigt, da du vil komme til at bruge nogle muskler på en helt ny måde, end hvad de er vant til, og derfor bliver de hurtigere trætte og ømme.

Bid i det sure æble i starten, og sørg for at gøre det til en vane at komme ud af fjerene og tage en frisk løbetur på en lille halv times tid om morgenen på dine udvalgte ugedage. Du vil lynhurtigt have gjort det til en vane, og så vil det ikke være noget problem for dig længere.

Og så kan du ellers bare nyde den friske luft og den dejlige start på dagen, som mange af dine kollegaer helt sikkert kun kan sidde og kigge langt efter, fordi de ikke selv kan tage sig sammen og komme i gang.