Verdens (moderne) vidundere

Vi kender allesammen de traditionelle verdens vidundere såsom Babylons hængende haver, Kolossen på Rhodos og Den Store Pyramide i Giza. Mange af de oprindelige vidundere, er desværre ikke længere i særlig god stand. Derfor får du i denne artikel nogle bud på nogle lidt alternative vidundere, som du måske ønsker at kigge nærmere på.

Stonehenge: Den mystiske stenformation

Stonehenge er et forhistorisk monument i Wiltshire, England, der menes at have været bygget alt fra 3000 f.Kr. til 2000 f.Kr. I 1986 blev det tilføjet til UNESCOs liste over World Heritage Sites sammen med andre steder rundt om i verden, som anses for at være af særlig kulturel eller fysisk betydning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Appellen af Stonehenge for turismen er i høj grad på grund af de forskellige esoteriske og overnaturlige overbevisninger der tilskrives dens konstruktion. Der er dem, der siger de stående sten på stedet blev sat der af Arthur’s troldmand Merlin, enten ved hjælp af en formodet kæmpe eller af ham selv gennem mystiske midler.

Mange af de historier, der involverer skabelsen af stedet har at gøre med overnaturlige midler, da der ikke var nogen mekanisk udvikling på det tidspunkt, som stedet blev anslået til at være blevet skabt, og det er næsten umuligt at flytte stenene uden maskiner.

Great Barrier Reef – Verdens største koralrev

The Great Barrier Reef har længe tiltrukket dem med stor lyst for de varme troper og en dyb kærlighed til naturen. Dette vidunder har længe tiltrukket hav opdagelsesrejsende til Koralhavet ud for kysten i Queensland, Australien. The Great Barrier Reef er verdens største enkelt struktur lavet af levende organismer, som er kendt som koralpolypper, og er så stort, at det faktisk er synligt fra rummet.

Great Barrier Reef

Det er mere end bare en turistattraktion, revet fungerer som hjemsted for en enorm mangfoldighed livet i havet, herunder 30 arter af hvaler, delfiner og marsvin. Mere end 1.500 arter af fisk antages også at finde ly her, samt seks arter af havskildpadder, hvoraf de fleste er på listen over truede arter.

Denne massive mangfoldighed af livet i havet garanterer den største samling af dyreliv enhver turist nogensinde kan se på et enkelt sted, hvilket gør Great Barrier Reef et vidunder, ikke kun på grund af dets størrelse og omfang, men også for, hvad folk kan se der, og muligvis ingen andre steder i verden.

Yellowstone National Park – USAs første nationalpark

Hele landestandarden er rigt på dyreliv og frodig skov bevoksning på grund af jorden som er gjort frugtbar af vulkansk aktivitet.

Området er dog uden tvivl betagende, med alle de naturlige vidundere det har at tilbyde. Yellowstone i sig selv er massive 2.219.789 hektar i området, 5% af hvilket indeholder floder og søer. Den vulkanske aktivitet i området har også resulteret i Yellowstone National Park, der har en af de største forstenede skove i verden.

Yellowstone National Park

Måske er det mest populære indslag i parken Old Faithful Geyser, som blot er en af de 1283 gejsere, der er brudt ud rundt omkring Yellowstone. Den rige jord i parken gør det også muligt, at have en unik alsidig samling af træer og planter, der ikke findes nogen steder i nærheden eller endda i tilstødende stater til parken.

Det var altså 3 lidt alternative og moderne vidundere som vores klode har at byde på. Ønsker du at udforske disse? Eller nogle andre fantastiske feriedestinationer? Så tag et kig på denne rejsehjemmeside hvor du finder billige rejser til hele verden.