Skostørrelser kan være svære at finde ud af

Du kender sikkert problemet med, at det kan være svært at finde den rette skostørrelse. For der er variation fra mærke til mærke, og derfor behøver en størrelse 39 ikke nødvendigvis passe i alle mærker. Men det er i EU størrelser, og variationen fra mærke til mærker er typisk kun ½-1 nummer. Så det er til at finde nogenlunde ud af.
Der hvor det begynder at blive kryptisk, det er når du køber sko, hvor størrelsen er angivet i UK eller US størrelser. Eller nogle af de andre mål, som skostørrelser udregnes fra. For der hedder det pludselig ikke 37-38-39 mere, men nogle helt andre tal og mål.

Skal du finde den rette størrelse i de nye perfekte vinterstøvler, så er det en god ide, at du benytter en tabel til omregning af skostørrelser. For med sådan en fætter, kan du let og simpelt få et overblik over, hvad størrelser du skal have, hvis det er UK, US, AU, JP, ME eller andre måleenheder, som størrelserne er opgivet i.

Problemet med skostørrelser i fremmede mål, opstår altid, hvis du handler på udenlandske webshops.  Sjovt nok hvis du f.eks handler i en webshop i England, eller hvis du handler i webshops udenfor EU.
Det kræver derfor, at du er meget opmærksom, når du handler udenfor EU, da det både er dyrt at få sko tilsendt, men det kan være endnu dyre, at sende dem retur, hvis størrelsen ikke passer. Og det ville være super ærgeligt, at købe et par nye sko, som ikke passer, fordi du var lidt for hurtig på KØB knappen.

Årsagen til, at det ikke er de samme størrelser i alle lande er, at sko størrelsen udregnes fra forskellige ting. I EU udregnes skostørrelsen efter fod, tommer og cm + mm. I UK og US udregnes størrelserne ud fra insches.  Derfor kommer der to forskellige størrelser frem, når der udregnes fra målene.
Og sådan er det faktisk med alle de mål, som skostørrelser udregnes fra. De er baseret på måleenheder og teknikker, som er forskellige fra kontinent til kontinent.
Om der nogensinde kommer en world wide størrelses tabel, det er svært at spå om, men der går nok mange år, før sådan en bliver lanceret desværre. For det havde gjort tingene lidt lettere.