Store drømme til havs

0

Der er noget på én gang helt utrolig beroligende og samtidig meget energigivende og livsbekræftende ved en tur på vandet. Det lyder basalt, men følelsen af at blive vugget af bølgerne, duften af saltvand og huden, der bliver helt sprød af solskin og saltvand, er bare den direkte vej til sjælefred. På havet kan man bare lade tankerne flyve med den friske havvind og drømme om den dag, hvor båden, man sejler med, er ens egen.

Havet har til alle tider fascineret os mennesker, nok fordi det er stort, farligt og mystisk men samtidig også så helt utrolig smukt og dragende. Man får lyst til at kaste sig i bølgerne og se, hvor de fører en hen.

Her ville en klog gammel mand nok bryde ind og sige, at kun en tåbe frygter ikke havet. Og det er også rigtigt. Derfor vil jeg som det første anskaffe mig en ordentlig redningsvest. Nu om dage findes der nemlig mange alternativer til den klodsede, orange udgave, som jeg blev tvunget til at have på i min barndom.

På en side som denne er det muligt at være sikker til havs uden at tage tyve orange, visuelle kilo på. Vestene findes helt ned til de selvoppustelige modeller, der bare ligger over skuldrene i sammenklappet tilstand. Hvis du så skulle være så uheldig at ryge over bord, puster vesten sig op og gør sit job på bedste vis.

En æstetisk redningsvest er altså første skridt på vejen til min drøm om egen båd og lange dage til havs. Næste skridt skulle måske være at lære at sejle den?

Leave A Reply

Your email address will not be published.