Sådan hjælper en app børn med at komme i seng

0

Vilters Godnathistorier tilbyder en ny og personlig måde at få dit barn i seng

Skærm, børn og sengetid – tre ting som normalt ikke bør forenes. Men virksomheden bag Vilters Godnathistorier mener nu alligevel at det kan være en god idé.

Og det virker, siger Pia Bratholt fra Nørre Sundby:

“Vilters Godnathistorier gør hele putteritualet til en meget bedre oplevelse for mine børn, men også for mig. Der er ingen diskussioner længere, ingen trækker tiden, mine børn kravler bare ind på begge sider af mig og ved, at nu skal vi til at læse. Og så er det jo vildt sjove historier, så vi kommer alle sammen i bedre humør.”

Alle forældre kender de udfordringer, der følger med når deres barn skal lægges i seng. Det gjorde teamet bag Vilters Godnathistorier Lars Henriksen og Anders Larson også, men nu har de udviklet en app, der gør afslutningen på dagen bedre for både voksne og børn.

De har opfundet figuren Vilter Ørngot som sender en personlig hilsen til barnet om aftenen som på en sjov og finurlig måde fortæller at nu er det (igen…) sengetid – en besked som ikke altid falder i god jord når den kommer fra forældrene.

Vilter Ørngot, drømmepilot

Herefter sørger Vilters interaktive putteritual for at hjælpe barnet blive klar til at komme i seng. Der bliver børstet tænder i en fart, og nattøjet flyver på – næsten helt af sig selv.

Når barnet ligger i seng, er det tid vil at vælge aftenens godnathistorie. Iværksætterne fortæller, at der allerede er flere end 70 at vælge mellem, og flere bliver tilføjet løbende. Historierne er alle skrevet ud fra den samme skabelon; Vilter vækker barnet og tager det med på et skørt, spændende og sjovt drømme-eventyr. Til sidst i fortællingen falder barnet i søvn til lyden af Vilters godnatmelodi som han spiller på sin mundharpe. Nogle gange er barnet endt i sin egen seng igen, andre gange falder det i søvn på en blød sky eller (gisp!) i munden på en hval!

“Vi lavede oprindelig Vilters univers til vores egne børn – og fordi at en godnathistorie hvor barnet selv har hovedrollen gør det meget nemmere at fange og fastholde barnets interesse.”

Det forklarer Anders Larson, en af grundlæggerne bag vilter.dk.

Er det så lykkedes for iværksætterne at kombinere skærm, børn og sengetid på en måde som giver mening? Det er der kun en måde at finde ud af!

Leave A Reply

Your email address will not be published.