Hvor ofte skal man skifte sit tag?

0

Taget er en af husets vigtigste dele, samt den mest udsatte del af huset. Det er derfor vigtigt at ens tag fungerer optimalt, hvilket betyder at de skal være tæt og funktionelt. For at ens tag holder langtid som muligt, er det vigtigt at vedligeholde ens tag, på den måde udskyder man også udskiftningen af ens tag til så langt ud i fremtiden som muligt. Tagets levetid afhænger af flere faktorer, derfor kan det være svært at sige præcist, hvor langtid det enkelte tag kan holde, inden det skal udskiftes.  

En af de vigtige faktorer er om taget er fladt eller stejlt, fordi stejle tage oftest holder længere end tage, som er mere flade. Definitionen af et stejlt tag er, hvis hældningen er mere end 40 grader. Har man et hus, som ligger på en bakketop, langt fra nabohuse eller man bor tæt på vandet, så er ens tag mere udsat ens hvis man bor inde i byen, hvor man ligger i læ fra andre huse. Derudover er det også vigtigt at være opmærksomme på ens tagrender, da det kan påvirke tagets levetid.

Hvilke tage lever længst tid?

Tagpap, kan holde mellem 30 til 50 år, afhængigt af underlag og kvalitet. Derudover spiller tagets hældning en afgørende rolle for tagets levetid.

Decratag, kan holde i cirka 50 år. Oftest vil det efter 50 år være falmet, men stadig holde tæt.

Betontagsten, kan holde i cirka 40 år. Levetiden afhænger af tagets alder og slid.

Tegltage, er uden tvivl det tag med den længste levetid. Hvis resten tagets konstruktioner kan holde, så kan taget holde i mere end 100 år.

Cembrit bølgeplader, kan som udgangspunkt holde i 35 til 40 år. Det afhænger meget af vedligeholdelsen af taget, hvor det anbefales at fjerne mos og algebegroninger.

Kan man lægge ny tagbelægning oven på gamle tage?

Det er ikke ualmindeligt i dag, at man vælger at forny ens tag ved at lægge en nyt tag ovenpå ens eksisterende tag. Oftest bruges denne metode på tage, som har en lille hældning eller tage med bølge- eller skiferplader. Løsningen med at bruge en ny tagdækning oven på et gammelt tag er teknisk helt efter bogen. Det handler mere om det moralske i løsningen, da man reelt set udskyder det større tagrenovering til evt. nye ejere af huset.

Leave A Reply

Your email address will not be published.